30 Haziran 2017 06:35

Sıcaktan bunalanlar Torosların karıyla serinliyor

Antalya-Muğla arasındaki Akdağ'ın eteklerindeki karları testereyle sahile götüren yurttaşlar karlama yaparak serinliyor.

Paylaş

Antalya ve Muğla illerinin ortasında kalan 2650 metrelik Akdağ'ın eteklerinde erimeyen kar yığınları, yazın 40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalanları serinletiyor. Kar yığınlarını testereyle kesip sahil kesimine götürenler karlama yaparak serinliyor.

Antalya'da hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, Kaş ilçesi ile Muğla'nın Seydikemer ilçesi arasında kalan Batı Torosların en yüksek tepesi Akdağ'ın eteklerindeki kar ise öbek öbek duruyor. Henüz erimeyen kar hem ekmek kapısı, hem de eşe dosta hediye oluyor. Denizden yaklaşık 2650 metre yüksekliğindeki Evyaka Yaylası'na gelenler, motorlu testereyle karı odun gibi kesiyor. Yaklaşık 60- 70 kiloluk kar kütlesi çuvallara doldurularak araçlara yerleştiriliyor. Bu şekilde sahil bölgelerine götürülen kar, eşe dosta hediye edilirken, karlama yapan esnafa da satılıyor.

Özellikle sahil bölgelerinde kar, pekmez, bal ve meyve suyu ile karıştırılarak karlama yapılıyor. Yazın sıcağından bunalanlar karlama yiyerek serinliyor.

Akdağ'dan kar kesip götüren Durmuş Cengiz, "Bu karı kesiyoruz. Sahile, Seydikemer'e götürüyoruz. Eşimize, dostumuza dağıtıyoruz. Şerbet yapıyoruz. Millete hayır amaçlı veriyoruz" dedi.

Kenan Otgöz de "Bu gördüğünüz kar pekmezle, balla şerbet yapılır. Millete verilir. Sıcaktan yanan vatandaşımız, bununla serinler" diye konuştu. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Van Gölü'nün mavi bayraklı plajı çöpe döndü

SONRAKİ HABER

TEOG YEP sonuçları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...