30 Haziran 2017 00:38

Çernobil'de orman yangını panik yarattı 

Ukrayna'da 31 yıl önce dünyanın en büyük nükleer felaketinin yaşandığı Çernobil'deki kapalı bölgede ormanlık alanda yangın çıktı.

Paylaş

Sputnik’in Ukrayna Olağanüstü Haller Servisinden yapılan açıklamaya dayandırdığı habere göre, Çernobil'in Lubyanska bölgesindeki ormanda öğle saatlerinde ağaç kesme çalışmaları esnasında yangın çıktığı bildirildi. Açıklamada, yangının akşam saatlerine kadar yaklaşık 25 hektar alana yayıldığı duyuruldu.

Mi-8 tipi bir helikopter ile An-32P model iki uçağın yangın söndürme çalışmalarında yer aldığı belirtilen açıklamada, başka bölgelerden de çok sayıda itfaiye ekibinin bölgeye sevk edildiği aktarıldı. Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e 110 kilometre uzaklığındaki Çernobil Nükleer Santrali'nde 26 Nisan 1986'da bir deneme esnasında kaza meydana gelmiş ve patlama olmuştu. Patlamadan dolayı havaya yayılan nükleer bulut, bölge ve dünya üzerinde milyonlarca insanı olumsuz etkilenmiş, kanser vakalarında artış yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

NYT: Veliahtlıktan alınan Suudi prens saraya kapatıldı

SONRAKİ HABER

5 maddede sıcaktan korunma yolları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...