29 Haziran 2017 23:41

‘Kadınlar ineklerden daha mı değersiz?’

Hindistan’da kadınların inek maskesi takarak ‘Kadınlar ineklerden daha mı değersiz?’ sorusunu tartışmaya açtıkları fotoğraf projesi viral oldu.

Paylaş

 Hindistan’da kadınların inek maskesi takarak ‘Kadınlar ineklerden daha mı değersiz?’ sorusunu tartışmaya açtıkları fotoğraf projesi, Hindu milliyetçisi trollerin hedefi haline geldi. Hindistan’da tecavüze uğrayan ya da aşağılanan bir kadının adaleti bulmasını, Hinduların kutsal saydığı bir ineğin adalet bulmasından daha uzun sürmesi Fotoğrafçı Sujatro Ghosh’ya bu projeyi düşündürmüş.  

Ghosh ilk haftada projenin viral olduğunu ve insanlardan büyük takdir aldığını söylüyor. Ancak Hint basınının konuyu haberleştirmesinin ve haberi Facebook ile Twitter’a koymasının ardından tepkilerin başladığını belirtiyor: “Bazıları beni tehdit eden yorumlar yazmaya, Twitter’da insanlar beni taciz etmeye başladı. Bazıları modellerimle birlikte benim Delhi’deki bir camide katledilmem gerektiğini, etimizin de milliyetçilerin sevmediği bir kadın gazeteci ve bir kadın yazar tarafından yenilmesi gerektiğini söyledi. Annemin bedenim üzerinde ağladığı görmek istediklerini yazdılar.”

BBC’ye konuşan Ghosh, tepkilerden korkmadığını, dünyanın dört bir yanından projesine dahil olmak isteyenler olduğu için ineğin dolaşmaya devam edeceğini söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

MHP’den AKP’ye bir destek de iç tüzük ve uyum yasalarında

SONRAKİ HABER

NYT: Veliahtlıktan alınan Suudi prens saraya kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...