29 Haziran 2017 18:19

Londra'da da adalet için yüründü

İngiltere'nin başkenti Londra'da bir araya gelen yüzlerce kişi Türkiye'de başlatılan Adalet Yürüyüşü'ne destek amaçlı yürüdü.

Paylaş

Londra'da yüzlerce kişi Türkiye'deki adaletsizliklere karşı ve Ankara'da başlayan adalet yürüyüşüne destek için Kuzey Londra sokaklarında yürüdü. Bir çok kurumun oluşturduğu tertip komitesi tarafından düzenlenen yürüyüşe binden fazla kişi katıldı. 

Tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, hak, hukukun bir lütuf olarak sunulmaya çalışıldığı, KHK'larla gazetecileri, milletvekillerini, akademisyenleri, muhalif kesimleri hukuksuz bir şekilde susturmaya çalıştığı belirtildi.

Yürüyüş sonunda konuşan DAY-MER eski başkanı Ahmet Sezgin, "adaletsizliklere karşı Türkiye halklarının yanında olduğumuzu dosta düşmana ilan ediyoruz" dedi.

Daha sonra söz alan CHP Birliği Başkanı Hasan Dikme, destek ve dayanışma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yazar Mustafa Yalçıner ise; "Adalet sadece mahkemelerin duvarında yazıyor. Her kesimden emekçiler adalet istiyor. Meclis'ten değil Erdoğan'ın ağzından çıkan yasa oluyor. Adalet istemini tüm halk yığınlarına yaymalıyız." ifadelerini kullandı. (Londra/EVRENSEL)
 

 {{325006}}

ÖNCEKİ HABER

Serik’te Atatürk büstüne taşlı saldırıya tutuklama

SONRAKİ HABER

Cami önündekileri otomobille ezmeye çalışan şahıs yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa