29 Haziran 2017 13:47

Kayyım Erciş’te kamu alanlarını satılığa çıkardı

Erciş’te, kayyım tarafından satışa çıkarılan yerler arasında DBP’li belediye yönetimi tarafından yapılan Kasaplar Çarşısı da bulunuyor.

Paylaş

Van’ın Erciş ilçesinde belediye atanan kayyım Mehmet Şirin Yaşar, Erciş’teki kamu arazilerini satılığa çıkardı. Aşağı Işıklı Mahallesi Simeklioğlu Petrolü civarında bulunan ve yaklaşık 11 bin metrekareyi bulan arazilerin ihale süreci önümüzdeki günler içinde başlayacak. Belediye internet sitesinde aynı zamanda DBP belediye yönetimi döneminde yapılan kasaplar çarşısını ihale usulü ile satılığa çıkardığını duyurdu.

Ajans Erciş haber sitesinin haberine göre DBP yönetimindeki belediyeye kayyım olarak atanan Mehmet Şirin Yaşar, tartışma yaratacak bir uygulamaya daha imza attı. Belediye görevine gelmesi ile birlikte Kürtçe tabelaları, aynı zamanda çocuk, kadın ve gençlik çalışmalarını durduran kayyım, bu seferde Erciş Belediyesine ait kamu alanlarını satılığa çıkardı. Aşağı Işıklı Mahallesi’nde bulunan ve sosyal projelerin yapılacağı beklenen belediye arsaları,  belediyenin resmi web sitesinde belirli ücretler karşılığında satılığa çıkarıldı. Kayyım, Ercişli bir yurttaşın arsa alanını hibe ettiği ve kayyım atanmadan önce DBP belediye yönetimi tarafından yaptırılan kasaplar çarşısında bulunan dükkânları da satılığa çıkardı.  

‘İHALE İPTAL EDİLSİN’

Başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere “Kardeş Belediye” adı altından birçok belediyenin  ve İçişleri Bakanlığı tarafından Erciş’e gönderilen destek ve hizmet ödeneklerine rağmen kayyımın belediye arsalarını satılığa çıkarması ilçede tepkilere yol açıyor. Işıklı Mahallesi sakinleri, belediyenin satılığa çıkardığı arsaları ile ilgili daha önce DBP belediye yönetiminden park ve sosyal alan yapılacağı vaadi aldıklarını ifade ederek, yaşanan durumu kontrolsüz usulsüzlük olarak değerlendirdi. Aynı zamanda Ercişli bir iş adamının ilçenin gelişmesi ve değer kazanmasına katkı sunmak için belediyeye hibe ettiği arsasına yapılan Kasaplar Çarşısının satılığa çıkarılması tepkilerin konusu oldu. Kayyımın atandığı günden bu güne kadar henüz gözle görülür bir hizmetin yapılmadığını ifade eden Ercişli yurttaşlar, yapılan bazı hizmetlerinde çeşitli belediyelerin desteği ile yapıldığını ifade etti. Buna rağmen belediyenin kamu arazilerini satmasına anlam veremediklerini belirten yurttaşlar, belirtilen satış ihalelerin derhal durdurulması talebinde bulunuyor. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da son üç günde 87 asker rahatsızlandı

SONRAKİ HABER

Sertel: Patates üreticisi maliyetinin altına satış yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa