29 Haziran 2017 13:20

Veli Saçılık: Nuriye ve Semih bir deri bir kemik kaldı

İhraç edilen kamu emekçisi Veli Saçılık: Açlık grevindeki Nuriye ve Semih bir deri bir kemik kaldı.

Paylaş

Açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eyleminde konuşan ihraç edilen Kamu Emekçisi Veli Saçılık, “Nuriye ve Semih’in sağlık durumu çok kötü. Bir deri bir kemik kaldı arkadaşlarımız” dedi.

İhraç edildikten sonra işlerine geri dönmek için açlık grevine giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya, “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla başlatılan destek eylemi sürüyor. Dün Ankara’da Karanfil Sokakta bir araya gelen kitle, Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak, polisin kalkanlarla barikat kurarak grubu engellemesi üzerine, açıklama Karanfil Sokakta yapıldı.

Açıklamada, “Açlık grevinde Nuriye ve Semih 113. gün, Esra Özakça 38. gün, İsmail Erdoğan 36. gün” dövizleri taşınarak, kritik evreye yaklaşan diğer açlık grevlerine de dikkat çekildi.

‘BİR YILDIR ŞİDDET GAZ VE GÖZALTI’

Burada konuşan ihraç edilen Kamu Emekçisi Veli Saçılık, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lere karşı direndiklerini söyledi. Saçılık “Bize işimizi geri verdiklerinde yenildiklerini zannediyorlarsa, işimizi geri verdiğinizde yenilmiş olmazsınız adaleti sağlamış olursunuz. Biz bir yıla yakın bir süredir burada direniyoruz ve direnmeye devam ediyoruz. Bunun karşılığında aldığımız ise şiddet, gaz ve gözaltıdır” diye konuştu.Saçılık, tutuklu Eğitimcilerin sağlık durumlarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Nuriye ve Semih’in sağlık durumu çok kötü. Bir deri bir kemik kaldı arkadaşlarımız. Sosyal medyada aktroller adı verilen kitle Nuriye ve Semih yiyor diyorlar. Biz onlara şunu soruyoruz; madem yiyorlar siz neden cezaevinde Gülmen ve Özakça’nın resim çekme haklarını engelliyorsunuz? Onların görüntülerinin çıkmasını engelliyorsunuz? Sürekli bu tip yalanlarla insanları kandırmaya çalışıyorlar” dedi.

AVUKAT AŞÇI: TEK İSTEKLERİ İŞLERİNE DÖNMEK

Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Behiç Aşçı ve avukat Zehra Özdemir’in, açlık grevindeki tutuklu Eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek için başlattığı bir haftalık dönüşümsüz açlık grevi 2’nci günü geride bıraktı. İstanbul Barosu’nda başlatılan eylemde, “Nuriye ve Semih talepleri haklı ve meşrudur kabul edilsin!” pankartı asıldı. 

2007 yılında cezaevlerinde uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 293 gün “Ölüm Orucu”na giren Aşçı, o dönem Adalet Bakanlığı’nın tutuklulara haftada 10 saat sohbet hakkı genelgesi çıkarması ile eylemlerine son verdiklerini belirtti. Aşçı, “O gün de kazandık bugün de kazanacağız” dedi. Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 113’üncü günü geride bıraktığını hatırlatan Aşçı, Gülmen ve Özakça’nın günden güne ciddi kilo kaybı yaşadıklarını söyledi. Gülmen ve Özakça’nın taleplerinin tahliye edilmek değil işlerine iade edilmek olduğunu belirten Aşçı, “Gülmen ve Özakça’yı 113 gündür ayakta tutan tek şeyin ise halkın desteğidir” diye konuştu. Aşçı, duyarlı tüm kesimlere dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu. 

Baro binasında açlık grevini sürdürme gerekçesini de anlatan Aşçı, şöyle dedi: “AKP avukatlık kanununu değiştiren yeni bir kanun tasarısı hazırlıyor. Bir hakim bir avukatı süresiz olarak bir davadan atabilecek, aynı zaman da baroları kapatabilecek. Eylemimiz aynı zamanda AKP’ye uyarı eylemidir.” (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Mutlu Akü işçilerinin grevi 17. gününde

SONRAKİ HABER

'AİHM’in sessizliği hükümetin baskılarını arttırdı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa