29 Haziran 2017 11:47

Galatasaray, Maicon'u KAP'a bildirdi

Galatasaray, Brezilyalı Stoper Maicon'un transferi için kulübü ve oyuncu ile görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi.

Paylaş

Galatasaray Kulübü, Brezilyalı Stoper Maicon için Sao Paulo ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Galatasaray'dan KAP'a yapılan açıklama şu şekilde: "Profesyonel futbolcu Maicon Pereira Roque'nin Kulübümüze transferi konusunda futbolcu ve kulübü Sao Paulo FC ile resmi görüşmelere başlanmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunulur."

ANLAŞILAN SÖZLEŞMENİN ŞARTLARI

Daha önce çıkan haberlerde Galatasaray'ın Maicon için Sao Paulo ile 7 milyon avro bonservis+1 milyon avro bonus karşılığında anlaştığı belirtilmişti. Brezilyalı oyuncunun Galatasaray'dan yıllık 2.6 milyon avro kazanacağı aktarılmıştı.

Sarı-kırmızılı kulüp, bu transfer için 3.5 milyon avroyu peşin, kalan 3.5 milyon avroyu ise önümüzdeki yılın Ağustos ayına kadar 2 taksit halinde Brezilya ekibine ödeyecek.

Maicon'un Şampiyonlar Ligi gruplarında forma giymesi durumunda 250 bin avro, Avrupa Ligi gruplarında oynaması halinde 250 bin avro Sao Paulo kulübüne bonus ödenecek.

Ayrıca Maicon'a sezon boyunca 25 maç oynarsa 250 bin avro, 50 maç oynarsa 250 bin avro daha ekstra ücret ödenecek.

Galatasaray transferde daha önce Younes Belhanda ve Bafetimbi Gomis ile anlaşmıştı.

MAICON KİMDİR?

28 yaşındaki, 1.91 boyuncaki stoper, 2009-2016 yılları arasında Porto'da toplam 116 lig maçına çıktı ve 11 gol kaydetti.

Cruzeiro'da futbol hayatına başlayan Maicon, 2009'da Porto'ya 2.2 milyon avro karşılığında transfer olmuştu. Porto, 2016'da oyuncuyu 12 milyon avroya Sao Paulo'ya gönderdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çevre Bakanlığı verileri Sur’daki yıkımla örtüşmüyor 

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta maden ocağında iş cinayeti: 1 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...