28 Haziran 2017 19:24

DAY-MER Festivali kısa filmlerle devam etti

Londra'da Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi(DAY-MER) tarafından düzenlenen Kültür Sanat Festivali, bu akşam gösterilen kısa filmlerle devam etti.

Paylaş

Arif BEKTAŞ

Londra'da Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER) tarafından düzenlenen Kültür Sanat Festivali'nde ilk kez açık havada gösterilen filmlerle festivale dahil edilen "Sinema Günü"ne yoğun ilgi gösterildi.

Londra Toplum Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen sinema gününde "Temiz", "Nave Te Çi Ye", "Meğer", "Britanya'nın Sevdiği", "Frizör" ve "Oyun İçinde Oyun" filmleri gösterildi.

"Temiz" yönetmeni Onur Cihan, "Britanya'nın Sevdiği" yönetmeni Mahir Güden ve "Oyun İçinde Oyun" yönetmeni Suat Eroğlu'nun da hazır bulunduğu gösterim sonrasında bir de söyleşi yapıldı.

Evrensel'e konuşan yönetmen Suat Eroğlu, DAY-MER'in 28. Kültür Sanat Festivali'nde sinemaya bir gün ayırmasının çok değerli olduğunu belirterek, yerelde filmler yapmaya ve bu üretimleri güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

FESTİVAL DEVAM EDİYOR

11 Haziran'da piknikle başlayan ve 14 Haziran'da resepsiyon ve mülteci hayatları konu alan fotoğraf sergisiyle devam eden festival, 22 Haziran'da "İngiltere'deki seçimler ve sonrası" konulu panel, 23 Haziran'da gençlik şenliği, 24 Haziran'da çocuk şenliği be bugün de sinema günü gerçekleştirildi.

30 Haziran'da "Kültür sanatın ve aydınların demokrasi mücadelesindeki rolü" konulu panel gerçekleştirilecek. Yazar Aydın Çubukçu, sanatçı Mehmet Ali Alabora ve akademisyen Naif Bezwan'ın katılacağı panelin ardından 2 Temmuz'da yapılacak Park Şenliği ile festival sona erecek. Binlerce kişinin katılması beklenen şenliğe Kardeş Türküler, Don Kipper ve Erkan Aydan'ın yanı sıra bir çok sendikacı ve politikacı katılarak birer konuşma yapacak. EMEP GYK üyesi Mustafa Yalçıner'in yanı sıra İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'in de katılması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Adana'daki Adalet nöbetinde doğaçlama tiyatro 

SONRAKİ HABER

Venezuela'da mahkeme bombalayan helikopter bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...