28 Haziran 2017 16:53

Bakan Işık, ABD Savunma Bakanıyla YPG'yi görüştü

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO toplantısı öncesi ABD Savunma Bakanı James Mattis ile YPG ve Katar'ı görüştü.

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ABD Savunma Bakanı James Mattis, yarınki NATO toplantısı öncesinde Brüksel'de ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir saatlik görüşmede Suriye, Irak, Katar ve Afganistan başta olmak üzere bölgesel konular gündeme geldi. Ayrıca, Mattis'in Milli Savunma Bakanı Işık'a geçen hafta gönderdiği mektupta bahsedilen konular ele alındı.

‘YPG TERCİH DEĞİL, ZORUNLULUK’

DHA’da yer alan habere göre; Bakan Fikri Işık, ABD'nin Suriye'de PYD / YPG ile ilişkisinden Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı bir kez daha muhatabına iletti. Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu söyledi.

‘SORUN, KATAR'IN EGEMENLİK HAKLARI ÇERÇEVESİNDE KONUŞULMALI'

İki bakanın görüşmesinde Katar konusuna yönelik olarak ise, sorunun Katar'ın egemenlik hakları çerçevesinde konuşularak, bir an önce çözülmesi gerekliliği konusunda görüş birliği oluştu.

ABD ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak bölgesel konularda işbirliği içinde çalışmaya devam edecekleri vurgulandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Bozdağ, Adalet Yürüyüşü’ne destekten rahatsız

SONRAKİ HABER

İHD: Roboski’ye adalet, failler yargılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...