28 Haziran 2017 14:44

'Müzisyen döven polisler işkenceden yargılanmalı'

Antalya Gezi eylemlerinde müzisyeni döven polislerin biri için 4 yıl verildi, diğer 5 polise 5 ay verildi. Avukat işkenceden yargılanmalarını istedi.

Paylaş

Antalya'da Gezi eylemleri sırasında müzisyen Mustafa Düştegör’ü sopa ve coplarla dövdüğü suçlamasıyla tutuksuz yargılanan polis A.O.P., “kasten yaralama, nüfuzu kötüye kullanma” gibi suçlardan 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum oldu. Aynı davada yargılanan 5 polise ise 5’er ay hapis cezası verildi ancak mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Karara itiraz eden Düştegör’ün Avukatı Münip Ermiş ise, tüm sanıkların işkence suçundan yargılanması ve ceza almasını  istedi.  

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ

Gezi eylemleri sırasında 3 Haziran 2013 gecesi Kaleiçi’ndeki bir ara sokakta, polisler tarafından feci şekilde darbedilen müzisyen Mustafa Düştegör, 40 kişiden oluşan amir, müdür, komiser ve polis memuru hakkında işkenceden suç duyurusunda bulundu. 6 kişi polis hakkında, dava açıldı. Güvenlik kamerası görüntülerinde Düştegör’ü yerde sürükleyen ve elindeki sopayla vurduğu görülen polis A.O.P. hakkında 3 yıl hapis cezası istendi. Biri amir diğer 5 polis hakkında ise işlenen suç nedeniyle A.O.P’ye müdahale etmedikleri gibi suçla ve yaralı kişiyle ilgili gerekli bildirim ve adli eylemleri yapmadıkları gerekçesiyle 6’şar ay hapis cezası istendi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkamesi’nde görülen davada, mahkeme, A.O.P’yi “kasten yaralama, nüfuzu kötüye kullanma ve yüzünde sabit ize neden olma” gibi suçlardan 4 yıl 2 ay hapse mahkum etti.

Olay sırasında amir konumundaki komiser yardımcısı A.S. ve polisler S.S., H.Y., B.Ş., B.Ş. için verilen 5’er ay hapis cezalarının ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

CEZAYA ‘İŞKENCE’ İTİRAZI

Müzisyen Düştegör’ün avukatı Münip Ermiş, kararla ilgili Antalya Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz etti. İtirazda, somut olayda, yalvarmasına rağmen tüm sanıkların katılımıyla Düştegör’ün ağır işkenceye maruz kaldığının her türlü kuşkudan uzak şekilde kanıtlandığı belirtildi. Ermiş tüm sanıkların işkence suçundan cezalandırılmasını istedi. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sanayi raporu: Kırılgan büyüme sürdürülebilir değil

SONRAKİ HABER

Süper zenginlerin sayısı yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...