28 Haziran 2017 09:52

Demirtaş'tan Gülmen ve Özakça'ya 'açlık grevi' mesajı

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, açlık grevinin 112. günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya 'Grevi sonlandırmanızı rica ediyorum' dedi.

Paylaş

Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, açlık grevinin 112. gününde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya mektup yazdı. 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişini anlamlı bulduğunu ifade eden Demirtaş, yaşanan hukuksuzluklar ile adaletsizlikler karşısında etkili bir karşı koyuş oluştuğunu söyledi ve halkın büyük bir kesiminin dayanışma içerisinde olduğunu gözlemlediğini ifade etti.

Demirtaş, "Açlık grevine başlama ve bitirme kararı sizlerin özgür iradesine tabi. Bununla birlikte milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum” dedi. 

ERDOĞAN'A MEKTUP: YAŞATMAK İÇİN HAREKETE GEÇİN

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Dr. Murat Emir de Gülmen ile Özakça’nın durumuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazdı. CHP’li Murat Emir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da konuşmalarında sık sık kullandığı Şeyh Edebali’nin Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’e “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” nasihatini anımsatarak, “İnsanı yaşatarak mı, öldürerek mi devleti yaşatacaksınız?” diye sordu.

Gülmen ve Özakça’nın vücutlarında kalıcı hasarlar oluşmaya başladığını, hayati tehlikelerinin bulunduğunu ifade eden Emir, Erdoğan’a seslendi: “Emin olun, tarih, bu iki insana yaşatılanları kara bir leke olarak sayfalarına alacaktır. O sayfalarda, dönemin devlet yetkilileri olarak başta siz ve başında bulunduğunuz partinin yöneticilerinin isimleri de altı çizili şekilde çokça yer alacak. Övündüğünüz o icraatlarla değil iki insanın ölümünü durdurmamakla anımsanacaksınız. Böyle anımsanmak istemiyorsanız, yukarıda da ifade ettiğim üzere kendinize düstur edindiğiniz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı çerçevesinde, karşı karşıya kaldığımız bu insanlık ayıbına son verilmesi için zaman geçirmeksizin harekete geçmelisiniz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Efes Antik Kenti, yemekli organizasyonlar için kiralanıyor!

SONRAKİ HABER

Kuzey Afrika sıcakları geliyor 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...