Efes Antik Kenti, yemekli organizasyonlar için kiralanıyor!

Efes Antik Kenti'nde yemekli organizasyon yapılmasına dair konuşan İzmir İl Kültür Müdür Vekili, 'Turizm hizmeti' dedi.

28 Haziran 2017 09:34
Paylaş

İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Efes Antik Kenti'nde yemekli organizasyon yapıldığına dair fotoğrafların yayımlanması sonrası konuşan İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge, turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların, müze müdürlüğü ve bakanlığın onay verdiği faaliyetlerini yapabildiğini, bunun da turizm hizmetlerinden biri olduğunu iddia etti.

Selçuk'taki tarihi Efes Antik Kenti'nde çekildiği açıklanan yemek organizasyonuna ait fotoğraflar, sosyal medya hesaplarından yayımlandı. Tarihi bir alanda bu tür organizasyonlara nasıl izin verildiği notuyla paylaşılan fotoğraflar, kısa sürede sosyal medyada yaygınlaştı. Tarihi alanlardaki bu tür faaliyetlere karşı gösterilen tepkilerle tartışma büyüdü. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da paylaşımlar hakkında yorumlarda bulundu.

'BELLİ KURALLARA GÖRE İZİN VERİLİYOR'

Konuyla ilgili olarak İzmir İl Kültür Müdür Vekili Kağan Erge, DHA muhabirine telefonda açıklama yaptı. Fotoğrafın doğru olduğunu söyleyen Kağan Erge, bazı iddiaların aksine bu tür tarihi alanlarda düğün, nişan ya da sünnet gibi organizasyonlara izin verilmediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde de bu tür tarihi alanlarda faaliyetler için hem kuralların ve başvuru koşullarının bulunduğunu, hem de fiyatlandırmanın olduğunu anlatan Erge, şunları söyledi: "Her önüne gelen buralarda organizasyon yapamıyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar, sınırlı sayıda olmak şartıyla, yemek ya da kokteyl tarzı faaliyet yapabiliyorlar. Ancak bu da Efes Müze Müdürlüğü ve bakanlığın onay verdiği faaliyetler için geçerli. İzinden sonra bir protokol yapılıyor ve müze görevlilerinin gözetiminde organizasyon gerçekleştiriliyor."

Kağan Erge, bu uygulamanın sadece Efes için değil, farklı organizasyonlar ile başka alanlar için de bakanlığın belirlediği kurallar çerçevesinde geçerli olduğunu söyledi.

BAKAN AVCI: BİLGİMİZ DAHİLİNDE

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde sünnet düğünü yapıldığı iddialarına ilişkin , "Orada herhangi bir şekilde sünnet düğünü veya evlilik töreni yapılmıyor. Orada yine bizim yönetmeliklerimize uygun olarak müze yetkililerimizin denetiminde zaman zaman kamu kuruluşlarının, turizm meslek kuruluşlarının özellikle kruvaziyer misafirlerinin ağırlandığı, dinletiler, konserler olabiliyor. Ama bütün  bunlar belli kurallara uygun olarak bilgimiz dahilinde yapılıyor. Hiçbir etkinliğin çevredeki arkeolojik, tarihi dokuya zarar vermesine müsade edilmiyor. Başka ören yerlerinde, müzelerde, sadece bizde de değil, dünyanın başka yerlerinde zaman zaman bu tür tarihi ve arkeolojik mekanlarda programlar yapılabiliyor. Buna rağmen bazen işgüzar bir kamu görevlisinin kendi kafasına göre kuralları aşarak, yaptığı bazı uygulamalar varsa diye biz araştırmalarımızı yapıyoruz. Efes'te böyle bir şey söz konusu değil" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Doğubank, Mahmutpaşa ve Mısır Çarşısında polis operasyonu

SONRAKİ HABER

Demirtaş'tan Gülmen ve Özakça'ya 'açlık grevi' mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa