28 Haziran 2017 00:23

Konak Tünelleri mağdur etmeye devam ediyor

İzmir'de hükümetin çılgın projelerinin arasında yer alan Konak Tünelleri’nin yapımı sırasında hasar gören evler bayram sonrası mühürlenecek.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Önceki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday olan dönemin Ulaştırma Bakanı ve şimdiki Başbakan Binali Yıldırım’ın seçim vaatleri arasında yer alan ‘35 Çılgın’ projeden biri olan Konak-Yeşildere Tünelleri’nin, temelinin atılmasından 4 yıl, kullanılmaya başlanmasının üzerinden 2 yıl geçse de bölge halkını mağdur etmeye devam ediyor.

Meslek odalarının itirazlarına rağmen yapımı süren, sebep olduğu yıkımlar ile mağdur ettiği binlerce insanla güdeme gelen Konak Tünellerinin inşaatı sırasında, tünelin hemen Konak üst tarafında kalan bir çok mahalle kullanılamaz hale geldi. Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, bazı evler için kamulaştırma kararı aldı. 

Rant iddiaları ile de gündeme gelen tünellerin çalışmalarına karşı ayakta kalabilen binalarda yaşayan insanlar ise kaderine terk edilmiş durumda. Duatepe, Kadriye, Selçuk ve Damlacık mahallelerinde yaşayanlar sorunlarına çözüm beklerken bayram öncesinde gelen tebilgatlarla bir kez daha şok yaşadılar.

KİRA YARDIMI YAPILMAYACAK

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda ve Konak Belediyesi zabıta birimlerince kendilerine ulaştırılan tebligatlarda evlerin bayram sonrasında boşaltılması isteniyor. Süre sonunda evler mühürlenecek. 120 civarındaki eve tebligat gönderilirken vatandaşlara kira yardımı da yapılmayacak. 

‘TÜNELLER YAPILIRKEN HALKTAN İZİN ALINMADI’

Sokağa atılma tehlikesi karşı karşıya olan bölge halkı ise verilen sürede taşınacak başka bir yer bulmanın imkansız olduğunu ve sorunlarını anlatacak herhangi bir devlet yetkilisi bulamadıklarını da dile getirdiler. Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Duatepe Mahalle Muhtarı Muharrem Koç, “Bu tüneller yapılırken halktan hiç izin alınmadı. İzin alınsaydı bile bu tüneller için etüt yapılması gerekirdi. Bulunduğumuz yer tünellerin en yüksek zirvesi” dedi. 

‘PARA DEĞİL AYNI YAŞAMI İSTİYORUZ’

“İzmir’in bir çok yerinde metro çalışması yapıldı, hangi evde hasar oluştu?” sorusunu soran Koç, şöyle devam etti: “Vatandaşlar, çok zor şartlar altında yaşamaya başladı. İnsanların evlerinden çıkması isteniyor. Bu artık bizler için son nokta. Tünel başladığından bu yana, evlerimizde oturamayacak duruma geldik. Hem kendim mağdurum hem de mahallemdeki vatandaşların mağduriyetini dile getirmek için çalışıyorum. Biz onlardan para pul istemiyoruz. Aynı şartlarda bir hayat kursunlar bize. Evlerimizi yıksalar bile ev yapma şansımız yok. Karayolları bizi hiç muhatap almıyor. Bize hiçbir konuda açıklama yapmıyor. Sanırım bundan sonra mağduriyetimiz artarak sürecek.” 

ÖNCEKİ HABER

Danıştay nikel madeninin ÇED iptal kararını bozdu

SONRAKİ HABER

Facebook davasında ‘Şer’i mütalaa’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...