27 Haziran 2017 16:32

Bayram sonrası siyasetin gündemi  iç tüzük ve OHAL

Bayram sonrası Meclis'te ve siyasetteki gündem, Meclis iç tüzüğü ve OHAL olacak.

Paylaş

Ramazan Bayramı sonrası siyaset gündeminin ilk maddelerini Meclis iç tüzüğü ve OHAL konuları oluşturacak. Bayram sonrasında Meclis’te ve siyasette İçtüzük değişikliği tartışmaları ve OHAL konuşulacak. Siyasi partiler arasında yapılacak temasların sonucunda İç tüzük konusu da netleşecek. 

OHAL’in süresi 19 Temmuz’da sona eriyor. Anayasanın 120’nci maddesi ile Olağanüstü Hal Kanunu’nun 3’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendine göre, ülke genelinde devam etmekte olan olağanüstü halin, 19 Nisan’da 3 ay süre ile uzatılması hakkında Bakanlar Kurulunca 17 Nisan 2017 tarihinde alınan Karar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunun 18 Nisan 2017 tarihli 84’üncü Birleşiminde onaylanmıştı.

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün anlam ve öneminin belirtilmesi amacıyla yapılacak görüşmeler için 15 Temmuz’da saat 13.00’te toplanacak.

Bu toplantıda yapılacak görüşmelerde siyasi parti grubu başkanlarına onar dakika süreyle söz verilecek ve bu birleşimde başka konular görüşülmeyecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Dünya ABD ve Trump’a güvenmiyor

SONRAKİ HABER

Petya virüsü nedir, nasıl yayılıyor, korunma yöntemi ne?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...