11 Temmuz 2012 13:13

Yargı paketi KESK’lileri de kapsamıyor!

BDP’li tutuklu milletvekillerinin tahliye taleplerinin reddedilmesinden sonra, KESK üyesi 28 sendikacının tutuklanmasına yapılan itiraz da reddedildi. KESK Genel Başkanı Lami Özgen de bugün sendikalarına yönelik operasyona ilişkin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le görüştü.Özel Yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin

Yargı paketi KESK’lileri de kapsamıyor!
Paylaş

Özel Yetkili Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu 51 sendikacı ‘KCK’ adı altında yapılan operasyonda gözaltına alınmış ve 28 sendikacı 28 Haziran’da adı altında tutuklanmıştı. 3. Yargı Paketi’ne göre, ‘Tutuklamaya, tutuklamanın devamına veya bu husustaki tahliye isteminin reddine’ ilişkin kararlarda, ‘kuvvetli suç şüphesini, tutuklama nedenlerinin varlığını, tutuklama tedbirinin ölçülü olduğunu gösteren deliller somut olgularla’ gerekçelendirilmesi gerekiyor. Yani yasaya göre hakimlerin ‘tutukluluğa devam’ kararlarına güçlü gerekçeler yazmaları gerekiyor. Tutuklu KESK’lilerin avukatları da yeni yasa kapsamında müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz etti. Ancak mahkeme, itirazı reddetti. Cumhuriyet Savcısı, KESK’lilerin tahliye talebinin reddedilmesi gerektiğini belirterek, “Şüphelilerin üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumuna göre, talebin reddine karar verilmesini” talep etti.

GEREKÇESİZ RET!

Talep üzerine Hakim Muhammet Alabaş başkanlığında toplanan Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, ‘İtiraza konu kararda usul ve yasaya aykırılık görülmediğinden şüpheli ve şüpheli vekillerinin itirazlarının reddine ve şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi’ dedi. Oysa yapılan yasa değişikliğine göre hakimlerin, tutukluğa devam kararı verirken gerekçelerini detaylı bir şekilde ve somut deliller ışığında ortaya koymaları gerekiyor. Karar karşısında şaşkınlıklarını ifade eden KESK avukatlarından Levent Kanat, yasa yapmakla tutuklu sorununun tek başına çözülmediğini, bu konuda bir direngenliğin olduğunun çok açık görüldüğünü belirtti.

Yeni kanun çerçevesinde en son Bahçelievler’de 7 genci katledenler de tahliye olmuştu.

LAMİ ÖZGEN GÜL’LE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan KESK Genel Başkanı Lami Özgen bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le KESK’e yönelik operasyona ilişkin bir görüşme gerçekleştirdi. Çankaya Köşkü’nde Gül’le yaptığı görüşmeden sonra bir açıklama yapan Özgen, Gül’e konfederasyonlarına yapılan operasyon ve adliye aşamasında sorulan sorulara ilişkin bir dosya sunduklarını söyledi. Gül’e sendikalarının kriminalize edilip, itibarsızlaştırılmak istendiğini anlattıklarını söyleyen Özgen, “Yürüttüğümüz tüm sendikal faaliyetlerin sorgulandığını kendilerine ilettik ve sendikal faaliyetlerin TMK kapsamında, özel yetkili mahkemelerde ele alınamayacağını belirttik. Sayın Cumhurbaşkanı bizi dinledi ve ilgileneceğini söyledi” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Cezaevinde baskılara maruz kaldı

SONRAKİ HABER

Dikili, 'Özgürlük' diye çınladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...