27 Haziran 2017 12:52

Yüksel eylemine yine saldırı yine gözaltı

Yüksel Caddesindeki 'İşimi geri istiyorum' eylemine polis yine saldırdı, 2 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Paylaş

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi 111’inci, Yüksel Caddesindeki “İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 231’inci gününde polis yine saldırdı, 2 kişiyi darbederek gözaltına aldı. 

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile ihraç edilen kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi’nde başlattığı eylem 231’inci gününde devam ederken Nuriye Gülmen ve Semih Özakça aynı taleple 111 gündür açlık grevini sürdürüyor. Hem direnişi sürdürmek hem de Semih ve Nuriye’ye destek vermek amacıyla İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen Veli Saçılık, Nazife Onay ve destekçileri “Nuriye Semih onurumuzdur”, “İşimizi geri istiyoruz” yazılı dövizler taşıdı.

2 KİŞİ DARBEDİLEREK GÖZALTINA ALINDI

Karanfil Sokak üzerinden Yüksel Caddesi’ne girmek isteyen yurttaşlara yolu kapatan polis izin vermedi. Basın açıklamasının ardından bulundukları yere oturanlara bir kez daha polis saldırdı. Eylem yapanları karga tulumba yerlerde sürükleyen polis, biber gazı sıktı. Nazife Onay ve bir kadın darbedilerek gözaltına alındı. Polis, destek olmak için sokakta bekleyenleri de darbetti.

Nazife Onay’ın gözaltına alınmasının ardından konuşan Veli Saçılık, “Yukarıdan emir gelmiş beni gözaltına almamaları söylenmiş, ne olursa olsun beni gözaltına almıyorlar Nazife’yi gözaltına alıyorlar. Kamuoyunda yankı uyandırmasın diye bunu yapıyorlar” dedi.

‘AKP BİZİ AÇLIKLA YÖNETMEYE ÇALIŞIYOR’

Gözaltına alınmadan önce konuşan Nazife Onay ise, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın 111 gündür açlık grevinde olduğunu ve bedenleri ile adaleti aradıklarını belirtti. Nuriye ve Semih’in ihraç edilen 100 bin kamu emekçisi için de grevde olduğunu belirten Onay, “Nuriye ve Semih’in işlerine geri alınmaları çok zor değil; ancak onlar işlerine geri dönerse AKP hükümetinin adaletsizlikleri teşhir olacağı için işlerini geri vermiyorlar” diye konuştu. Onay, “AKP hükümeti bizi açlık ile terbiye etmeye çalışıyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. (DİHABER)

 {{324579}}

ÖNCEKİ HABER

Sur’da kadınlardan bayramlaşma ve nöbet eylemi

SONRAKİ HABER

Haber Bülteni - 27 Haziran 2017 Salı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...