27 Haziran 2017 10:48

Yıllarca kitap bastı şimdi kendi kitabını çıkardı

Şair Hikmet Dönmez, yıllarca matbaacılık yaptıktan sonra 'Adın Aşk' isimli kitabını çıkardı.

Paylaş

Yıllarca matbaacılık yaptıktan sonra “Adın Aşk” isimli kitap çıkaran şair Hikmet Dönmez, kitabı hakkında “İnsani ilişkilerin bile sekteye uğratıldığı bir zamanda yaşanılası bir dünyanın yolu biliyorum ki, bireysel sevgi ve halk sevgisi ile mücadeleden geçer” dedi. 

Hikmet Dönmez, 1961 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Ankara'ya yerleşti. Nikalaj kalfalığından, matbaa çıraklığına başladı. Daha sonra matbaacılığı devam eden Dönmez, yıllarca başkalarının kitaplarını bastı. 

Çocukluğundan bu yana şiire ve edebiyata ilgisi olan Dönmez, bir gün kendi şiirlerinden oluşan “Adın Aşk” isimli kitabını basmaya karar verdi. Dönmez'in kitabı  Nitelik Kitap'tan çıktı. 

Dönmez kitabı hakkında şunları söyledi: “Günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz sevgiye açlığın yaşandığı, sadece insani ilişkilerin bile sekteye uğratıldığı bir zamanda yaşanılası bir dünyanın yolu biliyorum ki bireysel sevgi ve halk sevgisi ile mücadeleden geçer. Doğayı sevmek, üreten insanı sevmek, tabi ki; hayatı yaratan ve yeşerten kadını sevmek. Bu kitabımda sadece yürüdüğüm sevginin engebeli yolu aşkı içeren şiirlerim yer almakta. Aşk, özlem, hasret şiirleriyle seven, sevilen yüreklere bin selam olsun.”  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bayram dönüşü Çanakkale'de trafik çilesi başladı

SONRAKİ HABER

Soylu, Gülmen ve Özakça için verilen ilandan rahatsız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...