27 Haziran 2017 08:53

Danimarka iş gücünün serbest dolaşımını sınırlamak istiyor

Danimarka’da, Hükümet’in serbest dolaşımın sınırlandırılması için konuyu Avrupa Birliği gündemine getirmesi talep ediliyor.

Paylaş

Danimarka Halk Partisi ve Sosyal Demokrat Parti, Hükümet’in serbest dolaşımın sınırlandırılması için konuyu Avrupa Birliği gündemine getirmesini talep ediyor.

Bir çok konuda aralarında görüş farklılıkları bulunan popülist ve yabancı karşıtı Danimarka Halk Partisi işgücünün dolaşımı söz konusu olduğunda Sosyal Demokrat Parti’yle görüş birliği içinde. Her iki parti de, yabancı işgücünün Danimarka’daki ücretleri ve çalışma koşullarını kötüleştirdiğini öne sürerek serbest dolaşımın sınırlandırılmasını talep ediyor.

Partiler, Doğu Avrupa ülkelerinden gelip Danimarka’da dilencilik yapan Romanların engellenmesi için de serbest dolaşım kuralının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savunuyorlar.

Sosyal Demokrat Parti Lideri Mette Fredriksen, Jyllandspostan gazetesine yaptığı açıklamada, hükümet ve bakanların bu soruna öncelik vermemelerini eleştirdi ve Başbakan Lars Lokke Rasmussen’den konuyu Avrupa Birliği gündemine taşımasını istedi.

Muhafazakar parti Venstre’nin Genel Başkanı olan Başbakan Rasmussen de, daha önce başka ülkelerden gelip Danimarka’da çalışan işçilere sert eleştiriler yöneltmişti.

DİLENCİLER 14 GÜN HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILACAK

Danimarka Parlamentosu, bu ayın içinde dilencilik yapanlara verilen cezaları artıran bir yasa tasarısını kabul etti.  21 Haziran gününden itibaren yürürlüğe giren yeni yasa; sokak, cadde ve dükkanların önü gibi umuma açık yerlerde dilenlere verilecek cezayı artırdı. Daha önceleri dilenciler uyarılıyor ve üçüncü kez dilenmeleri durumunda 7 gün şartlı hapis cezalarına çarptırılıyorlardı. Yeni yasada şartlı tabiri kaldırılıyor ve dilenenlere 14 gün hapis cezası veriliyor.

Başbakan Rasmusen, yasanın Kopenhag’daki Roman çeteleri hedeflediğini iddia etmiş, Sosyal Demokrat Parti de tasarının yasallaşması yönünde oy kullanmıştı.

Yeni yasanın ilk kurbanı Polanya doğumlu bir İsveç vatandaşı oldu. Kopenhag’ın dış semtlerinden Bagvaerd’de bir dükkanın önünde dilenen İsveç vatandaşının 14 gün cezasına çarptırılması isteniyor. Tutuklanan kişinin ceza alması durumunda cezasını çekmesi için İsveç’e gönderilmesi bekleniyor. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Globally, 22 percent of people have faith in the U.S. President Trump

SONRAKİ HABER

Kayalıklarda mahsur kalan 2 yavru keçi kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa