27 Haziran 2017 03:41

Cem İlkel, Antalya Open’a veda etti

Antalya Open ATP Tenis Turnuvası’nda mücadele eden Cem İlkel, Mohamed Safwat'a yenilerek ilk turda elendi.

Paylaş

Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Antalya Open ATP Tenis Turnuvası’nda mücadele eden milli tenisçi Cem İlkel, Mısırlı rakibi Mohamed Safwat’a yenilerek turnuvaya birinci turda veda etti.

21 yaşındaki milli tenisçi, beş maç puanından faydalanamadığı buluşmada Safwat’a 4-6, 6-3 ve 7-6 mağlup oldu.

Mücadeleye servis kırarak başlayan İlkel, break avantajını başarıyla koruduğu ilk seti 6-4’le hanesine yazdırdı. İkinci sete hızlı başlayan taraf Safwat oldu. Elemelerden gelen Safwat, 3-0’lık üstünlükle girdiği bu seti 6-3’le kazanıp mücadeleyi final setine götürdü.

Final setinde baştan sona büyük çekişme yaşandı. 6-6’da dengelenen setin düğümünü tie-break çözerken kritik oyunda 6/2 öne geçen Cem, bu noktada eline geçen dört maç puanını değerlendiremedi. İki puan sonra bir maç puanı daha bulan İlkel, bu fırsatı da kaçırırken, etkileyici bir geri dönüşe imza atan Safwat kurtardığı beş maç puanının ardından yakaladığı maç puanında hata yapmadı ve tie-break’i 9/7’lik skorla noktaladı.

2 saat 15 dakika süren mücadeleden galibiyetle ayrılarak ikinci tura çıkan dünya 282 numarası Safwat, bir sonraki turda Fransız Adrian Mannarino ile karşılaşacak.

Antalya Open’da çiftler kategorisinde İspanyol yıldız David Ferrer ile ortaklık kuran Tuna Altuna, birinci turda elenmekten kurtulamadı. Altuna/Ferrer ikilisi Hint tandem Purav Raja/Divij Sharan’a 7-6 ve 6-2 kaybetti.

Çim zemindeki zorlu organizasyonun ikinci günündeki diğer tekler maçlarında ise Marcos Baghdatis, Carlos Berlocq, Yuichi Sugita, Radu Albot ve Ramkumar Ramanathan rakiplerini yenerek isimlerini son 16’ya yazdırmayı başardı. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırspor’un 49. yılı kutlandı

SONRAKİ HABER

Avrasya Tüneli çıkışında kaza: 1 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa