11 Temmuz 2012 11:29

Dikili Kampı atölyelerle renkleniyor

10. Gençlik Yaz Kampı’nda 10’un üzerinde atölye çalışması yürütülüyor. Gençlerin atölyelere ilgisi yoğun… Kampta gazete ve televizyon, görsel ideoloji, kadın, ekoloji, politik iktisat, tiyatro, bilim ve mühendislik, fotoğraf gibi pek çok atölye düzenleniyor.Kampta yer alan atöl

Dikili Kampı atölyelerle renkleniyor
Paylaş
Eylem Lodos / Mehdi Nuyan

Kampta yer alan atölyelerden biri gazetemiz ve Hayat Televizyonu çalışanlarının da yürütücülüğünü yaptığı gazete ve televizyon atölyesi… Atölye kapsamında gençlerin gazeteciliğe olan ilgilerinin arttırılması, ile ana akım medya ile işçi sınıfı basını arasındaki farkın ortaya koyulması amaçlanıyor.

Atölyede yürütülecek çalışmalarla ilgili Hayat Televizyonu İşçi-Sendika editörü Cem Şimşek bilgi verdi. Atölyede yer alan katılımcılarının çoğunun illerinde de Hayat Televizyonu ve gazetemize haberler yaptığını söyleyen Şimşek, “Atölyeyle birlikte Evrensel Gazetesi ve Hayat Televizyonu’nun habercilik anlayışını yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi. Şimşek, aynı zamanda kampın yerel yayın organları sayılabilecek Kamp TV ve Kamp Ateşi’ni de atölyede hazırladıklarını söyledi. Gazete ve televizyon Atölyesi katılımcılarıysa bu alanın nasıl işlediğini öğrenmek üzere atölyeye katılacaklarını söyledi. Daha önce de atölyeye katılan kamp katılımcıları, haber üretmenin verdiği heyecana dikkat çekti.

KISA FİLM YAPMAK İSTİYORUZ

Sinema atölyesi yürütücülerinden Ufuk Tambaş, da atölye çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikleri sıraladı. Sinema tarihi, senaryo yazımı ve diğer teknik süreçlerin inceleceğini söyleyen Tambaş, atölye içerisinde üretilen öykülerle kısa filmler yapmak istediklerini aktardı. Sinema atölyesi katılımcılarıysa sinemacılıkla ilgili altyapı oluşturmak için atölyeye katıldıklarını söyledi.

Kampın ilgi çeken atölyelerinden birisi ise Bilim ve Mühendislik Atölyesi oldu. Atölye yürütücülerinden Bilge Onkol, atölyenin amacını mühendislik fakültesinde okuyan kamp katılımcılarını daha da politikleştirmek olarak tarif etti. Onkol, atölyede maden işletmeciliği tekno kentler, hidroelektrik santralleri ve nükleer santraller gibi konuların gündeme alınacağını bildirdi.

KÜRTAJ YASAĞI ÖNE ÇIKAN GÜNDEM

Kadın atölyesi yürütücüsü Özge Ayaz’sa son dönemde hükümetin gündeme getirdiği kürtaj yasağı ve sezeryan konusunun ana gündem maddelerinin atölyede öne çıkacağını söyledi. Kadın emeği, aile içerisinde kadına biçilen rollerin de atölyede konuşulacağını ekleyen Ayaz, Kürt sorunu ve kadınlara etkisinin de görmezden gelinemeyecek derecede önemli olduğunu ifade etti.

Görsel İdeoloji Atölyesi yürütücüsü Tevfik Taş da 8 gün boyunca sürdürülecek atölye çalışmaları hakkında bilgi verdi. İdeolojileri dünya resim tarihi ve dünya fotoğraf tarihine dayanarak anlatacağını söyledi.
Son dönemde evrim kuramına yöneltilen saldırıların arttığına dikkat çeken Evrim Atölyesi yürütücüsü Burak Kiraz’sa popüler bilime inat ilk çağdan bugüne bilimsel gelişimi ve evrimi konuşacaklarını dile getirdi. (Dikili/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kampa kaldığımız yerden devam ediyormuşuz gibi

SONRAKİ HABER

Uçak krizi bilmeceye dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...