26 Haziran 2017 22:40

Brezilya Devlet Başkanı Temer, resmen rüşvetle suçlandı

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, rüşvet suçlamasıyla yargı karşısına çıkarılabilir.

Paylaş

Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer, Brezilya Başsavcısı Rodrigo Jannot tarafından resmi olarak yolsuzlukla suçlandı.

Temer’in, cezaevinde olan eski bir politikacıya sessiz kalması için rüşvet teklif ettiğine dair ses kayıtları mahkemeye sunulmuştu.

Suçlamalar, Yüksek Mahkeme'ye götürülecek ve Yüksek Mahkeme, dosyanın Temsilciler Meclisi'nde oylanıp oylanmayacağına karar verecek.

Eğer Temsilciler Meclisi'nin üçte ikisi Temer'in yargılanması yönünde oy kullanırsa, Devlet Başkanı yolsuzluk suçundan yargılanacak.

Temer, dava sürecinde 90 gün boyunca görevden uzaklaştırılabilecek. Bu durumda Meclis Sözcüsü Rodrigo Maia vekaleten başkanlık görevini üstlenecek.

Telesur, Estadao anketine göre Temer'in milletvekillerinin oylarıyla yargı önüne çıkarılabileceğini gösterdiğini hatırlattı.

ROUSSEFF'İ AZLETTİRMİŞTİ

Sağcı Temer, 1 Eylül 2016'da İşçi Partisi Lideri, Başbakan Dilma Rousseff'in görevden azledilmesiyle başkanlık koltuğuna oturmuştu.  Senato, 31 Ağustos’ta, görevi kötüye kullandığı iddiasıyla Rousseff’in azli için yapılan oylamada 20’ye karşı 61 oyla devlet başkanının görevine son verilmesi yönünde karar vermişti. Rousseff’in görevden azledilmesinin ardından yerine geçen Temer, 1 Eylül’de yemin ederek görevine başlamıştı. Temer, Rousseff’in yerine 2018 sonuna kadar görev yapacak. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

SONRAKİ HABER

Meksika'da kayıp gazeteci Adame'nin kalıntıları bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa