26 Haziran 2017 21:38

Sivas katliamından kurtulan Rıza Aydoğmuş yaşamını yitirdi

Sivas katliamından sağ kurtulan, Alevi hareketinin önde gelen isimlerinden Rıza Aydoğmuş, hastalığa yenik düştü.

Paylaş

Sivas Madımak Katliamının yıl dönümüne sayılı günler kalmışken 2 Temmuz 1993’te Madımak'tan sağ kurtulan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD) eski Genel Sekreteri ve Alevi hareketinin önde gelenlerinden Rıza Aydoğmuş yaşamını kaybetti. Dün Ankara’da Batıkent Pir Sultan Abdal Cemevi’nden uğurlanan Aydoğmuş, bugün Sivas Yıldızeli ilçesine bağlı Sarıçal Köyünde aile kabristanına defnedilecek.

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta 35 aydın ve yazarın katledildiği katliamdan yaralı olarak kurtulan, dönemin PSAKD Genel Sekreteri, Yol TV kurucularından, Alevi hareketinin önde gelen isimlerinden Rıza Aydoğmuş, uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenik düştü. Aydoğmuş'un cenazesi dün Ankara'da Pir Sultan Abdal Cemevi'nde, Alevi geleneklerine göre yapılan törenin ardından defnedilmek üzere köyüne gönderildi.  PSAKD ve Alevi örgütlerinden, kitle örgütlerinden çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde hüzün ve gözyaşı vardı.

Aydoğmuş bugün de Sivas Yıldızeli ilçesine bağlı Sarıçal köyünde toprağa verilecek.

MADIMAK'TA DEVLETİN ROLÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Evrensel’e de zaman zaman yazılar yazan Aydoğmuş, geçtiğimiz yıl gazetemizde çıkan bir röportajında Sivas katliamında devletin rolüne dikkat çekmiş ve “Madımak katliamı ile analar babalar çocuksuz, çocuklar anasız babasız kaldı. Yürekler, yuvalar acıyla kavruldu. Katliam sonrası yaşananlar bu acıları daha da çoğalttı. Çocuğunun, kardeşinin, yoldaşının katlinin davasını izlemesine bile izin verilmedi. Duyduğu acı yetmezmiş gibi mahkeme önlerinde polis; anaları saçlarından tutup, yerlerde sürükledi...” demişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de cihatçılar ve İsrail birlikte saldırıyor

SONRAKİ HABER

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...