26 Haziran 2017 20:46

NBA'de normal sezon ödülleri verildi: MVP Westbrook

NBA'de 2016/2017 normal sezon ödülleri bu gece sahiplerini buldu. Merakla beklenen 'MVP' ödülü Russell Westbrook'un oldu.

Paylaş

NBA'de normal sezon ödülleri bu gece sahiplerine verildi. Sezonun en değerli oyuncusu, triple-double ortalamalarıyla tarihe adını yazdıran Russell Westbrook oldu.

EN DEĞERLİ OYUNCU(MVP)

NBA'de 2016/17 sezonunun en değerli oyuncusu, 31.7 sayı, 10.7 ribaunt ve 10.4'lük asist ortalamalarıyla Oscar Robertson'dan bu yana ilk kez triple-double ortalama tutturan Oklahoma City Thunder'dan Russell Westbrook oldu.

Westbrook, 1981/82 sezonundaki Moses Malone'dan sonra takımı 50 maçın altında kazanıp MVP seçilen ilk oyuncu unvanını elde etti.

YILIN SAVUNMACISI

Yılın en iyi savunmacısı Golden State Warriors'tan Draymond Green seçildi. Green, en iyi savunma beşinde de en çok oyu alan isim olarak Rudy Gobert ve Kawhi Leonard gibi güçlü rakipleri geride bırakmıştı.

Green böylece Şampiyon Warriors'ın tarihindeki ilk "Yılın Savunmacısı" oldu.

EN ÇOK GELİŞME KAYDEDEN OYUNCU

Milwaukee Bucks'ın Yunanistanlı genç yıldızı Giannis Antetokounmpo, en çok gelişme kaydeden oyuncu ödülüne layık görüldü.

4. yılını geride bırakan Antetokounmpo 22.9 sayı 8.8 ribaunt 5.4 asist 1.6 top çalma 1.9 blok ortalamalarıyla oynadı. Her geçen yıl kariyer basamaklarını tırmanan Antetokounmpo, geçtiğimiz yıl 16.9 sayı 7.7 ribaunt 4.3 ortalamaları tutturmuştu.

EN İYİ ALTINCI ADAM

En iyi altıncı adam ödülü Houston Rockets'tan Eric Gordon'un oldu. Kenardan gelerek maç başına 16.2 sayı üreten Gordon, Houston Rockets hücumunun önemli bir tamamlayıcısı konumundaydı. Gordon, yüzde 37.2 üç sayı yüzdesiyle oynadı.

EN İYİ ÇAYLAK

Milwaukee Bucks'tan Malcolm Brogdon, Philadelphia 76'ers'tan Dario Saric ve Joel Embiid'in önünde yılın çaylağı ödülünü kazandı. Brogdon, ortak draft döneminde (1966'dan beri), ilk turda seçilmeyip yılın çaylağı olan ilk oyuncu oldu.

24 yaşındaki Brogdon sezonu 10.2 sayı, 2.8 ribaunt 4.2 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı. Brogdon, atletizmi, savunması ve pas yeteneğiyle dikkat çekti.

YILIN KOÇU

Houston Rockets’ın koçu Mike D’Antoni, Rockets’ı 57 galibiyete taşıdığı sezonun ardından ödüle layık görüldü. Rockets, geride bıraktığımız sezon D’Antoni yönetiminde ligin en verimli hücum takımlarından birini oluşturmuştu. D’Antoni’nin oyun kurucu pozisyonuna James Harden’ı yerleştirmesi, takımı lig üçüncülüğüne taşırken, Harden’a da tarihi bir sezon geçirmesinde yardımcı olmuştu.

EN İYİ SAVUNMA BEŞİ

Şampiyon Golden State Warriors'tan Draymond Green en çok puanı alarak en iyi savunma beşinde yer alırken onu Utah Jazz'ın pivotu Rudy Gobert ve San Antonio Spurs'un yıldızı Kawhi Leonard takip etti. İlk beşin diğer iki ismi Los Angeles Clippers'tan Chris Paul ve Houston Rockets'tan Patrick Beverley oldu.

En iyi ikinci beş ise şu isimlerden oluştu: Tony Allen (Memphis Grizzlies), Danny Green (San Antonio Spurs), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Andre Roberson (Oklahoma City Thunder), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

EN İYİ ÇAYLAK BEŞİ

En iyi çaylak beşinde ise Milwaukee Bucks'tan Malcolm Brogdon ve Philadelphia 76'ers'tan Dario Saric en çok puanı toplayan isimler oldu. 76'ers'tan Joel Embiid, Sacramento Kings'ten Buddy Hield ve New York Knicks'ten Willy Hernangomez ilk beşin diğer parçaları.

İkinci beş ise şöyle: Jamal Murray (Denver Nuggets), Jaylen Brown (Boston Celtics), Marquese Chriss (Phoenix Suns), Brandon Ingram (Los Angeles Lakers), Yogi Ferrell (Dallas Mavericks). (SPOR SERVİSİ)

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: NBA'DE ÖDÜL ZAMANI

ÖNCEKİ HABER

Bolvadin'de ağılın çatısı çöktü: 520 hayvan öldü

SONRAKİ HABER

Kolombiya'da FARC'ın silah bırakma süreci tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa