26 Haziran 2017 20:19

Profesör, kendisinden şikayetçi olan öğrencilere beddua etti

Kocaeli Üniversitesi'nde ders veren Prof. Dr. İlyas Akhisar, hakkında şikayette bulunulması üzerine öğrencilerine mesaj gönderdi ve beddua etti!

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

K ocaeli Üniversitesi’nde ders veren Prof. Dr. İlyas Akhisar, hakkında şikayette bulunulması üzerine öğrencilerine toplu mesaj gönderdi ve beddua etti!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Çalışma Ekonomisi Bölümünde İstatistik dersini veren Prof. Dr. İlyas Akhisar, derste öğrencilerle yaşadığı tartışmanın ardından hakkında BİMER ve CİMER’e yapılan şikayet üzerine tüm öğrencilere mesaj gönderdi. Öğrenci sisteminden dersine giren talebelerine seslenen Akhisar, hakkında şikayette bulunan öğrencilere “müfteri” dedi ve daha pek çok sıfatı hak ettiklerini de belirtti.

Akhisar mesajının ilgili bölümünde tam olarak şu ifadeleri kullandı: “AKSİ takdir de asla ve asla haklarımı helal etmemekle kalmayıp, bu dünyada ve ahirette işlerinin yolunda gitmemesi ve sıkıntılar içinde yaşamları içinde ben de ibadetlerim de (BADDUA) dualarımı eksik etmeyeceğim.” (yazım hataları kendisine aittir)

REKTÖRÜN ÖZEL RİCASI İLE GELMİŞ

Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü’nün özel isteğiyle üniversitede ders vermeye başladığını dile getiren Akhisar, derslerinde de iktidar gücünü her fırsatta dile getirmiş. Sınıfta ders yerine askerlik anılarını anlattığı söylenen Akhisar’ın sık sık cinsiyetçi ifadeler kullandığı da ifade ediliyor.

‘NE GÜZEL KIZLAR VAR BU SINIFTA!’

Sınıfta tartışma yaşadığı öğrenciye ulaştığımız Akhisar’ın, sık sık kadınlardan bahsettiği ve kendi eşini küçümseyen ifadeler kullandığı öğrenildi. Bedduanın asıl sahibi olan öğrenci, bize sınıfta yaşanan tartışmayı şöyle anlatıyor: “Ders başladı ama İlyas Hoca bir türlü İstatistik ile alakalı konulara girmiyordu. Durmadan, ‘Sınıfta sevgilisi olan var mı’, ‘Ben evlendiğime çok pişmanım, şimdi ki aklım olsa evlenmezdim’ ve ‘Ne güzel kızlar var bu sınıfta’ gibi laflar edip, bize askerlik anılarını anlattı. Ben de buna sinirlendim. ‘Ne zaman ders anlatacaksınız?’ diye sordum. Gelip, özellikle kadın öğrencilerin yanına, önüne oturuyordu. Tahtada ders anlatmasını istedim. Bana ‘Dersi evde de öğrenirsiniz, asıl bu şekilde akılda kalıcı olur’ dedi. Daha fazla sinirlendim, gerekli yerlere şikayette bulunacağımı söyledim. O da bu sefer, ‘İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz. Torununuza kadar biz iktidardayız, bana bir şey olmaz’ dedi. Bunun üzerine sinirlendim ve sınıfı terk ettim. Bu sefer de benim arkamdan ‘Bunlar provokatör’ demiş.”

Profesör Akhisar’ı BİMER, CİMER ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na şikayet eden öğrenci, daha sonra gelen mesaja şaşırdığını ama şikayetlerinin işe yaradığını düşünüyor. Akhisar’ın kendisine “Sakın yanıma gelme, seni geçirmem” dediğini de aktaran öğrenci, Akhisar’ın önümüzdeki sene Çalışma Ekonomisi Bölümünde ders vermeyeceği bilgisinin kendilerine ulaştığını da ifade etti. Akhisar, halen KOÜ İletişim Fakültesi’nde vekaleten dekanlık görevini de sürdürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Korgeneral Aksakallı, el Bab'da minbere çıkıp konuşma yaptı

SONRAKİ HABER

Çatlak atom santrallerine karşı 50 bin kişilik insan zinciri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...