26 Haziran 2017 14:18

CHP, HDP’yi Adalet Yürüyüşü’ne çağırdı

HDP’ye bayram ziyaretinde bulunan CHP heyeti HDP’yi Adalet Yürüyüşü’ne davet etti.

Paylaş

HDP, savaş politikalarından dolayı AKP ve MHP ile bayramlaşmazken, CHP, DSP ve Saadet Partisi’nin heyetlerini kabul etti. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Parti Meclisi üyeleri Kemal Bülbül ve Leman Kiraz’dan oluşan HDP heyeti bayram ziyaretine gelen heyetleri karşıladı.

CHP heyetinde İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, MYK üyeleri Suzan Şahin Dudu ve Kemal Güneri yer aldı. Sıcak bir ortamda geçen bayramlaşma ziyaretinde, Türkiye’nin içerisinden geçtiği gergin ortam ve tutuklu milletvekillerinin durumları konuşuldu.

Nimetullah Erdoğmuş, bayramlaşmanın önemine değindi. CHP’nin Adalet Yürüyüşü’ne atıf yaparak,  “Bunu izliyoruz, destekliyoruz. Çünkü kaos ve krizler, içerisinde kendi fırsatlarını da barındırırlar. Önemli olan bu fırsatların ve imkânlarının zamanlamasını, dayanışmasını pekiştirmektir” diye konuştu.

Kamil Okyay Sındır ise Ankara’dan İstanbul’a devam eden yürüyüşteki Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdiklerini ifade etti. Sındır, Adalet Yürüyüşü ile ilgili olarak da “Sizleri de aramızda görmek isteriz. Bu mesele adalet isteyen herkesin meselesidir” dedi. Erdoğmuş ise Sındır’ın bu ifadelerine cevaben, “Umarım toplumsal farklılıkların demokrasi paydasında buluşacağı bir takım imkanlara yol açar” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Van'da kayyım belediyesi sahile binlerce ton hafriyat döktü

SONRAKİ HABER

Elazığ'da 8 köy ve mahallede sokağa çıkma yasağı ilanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...