26 Haziran 2017 13:58

Van'da kayyım belediyesi sahile binlerce ton hafriyat döktü

Van Erciş'te kayyım belediyesi binlerce ton molozu sahile döktü.

Paylaş

Van Erciş Belediyesi, Hafriyat Yönetmeliği’ni hiçe sayarak, binlerce ton molozu sahile döktü. Van Çevre Derneği Başkanı Ali Kalçık, belediyenin suç işlediğini belirterek, sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. 

Van’ın Erciş ilçesi Kasmabağı-Gölağzı sahili özel şirketlerin tehdidi altında. Kayyım atanan Erciş Belediyesi, Hafriyat Yönetmenliği’ni hiçe sayarak, özel şirketlerin molozları sahile dökmesine müsaade ediyor. Görüntü kirliliği yaratan hafriyat atıkları, aynı zamanda Van Gölü’ndeki canlılara büyük zararlar veriyor. 
Hafriyatın dökülmesine tepki gösteren Van Çevre Derneği Başkanı Ali Kalçık, Erciş Belediyesi’nin Hafriyat Yönetmeliği’ni ihlal ettiğini söyledi. Hafriyat Yönetmeliği’nin belediyenin sorumluluğunda olduğunu, dökülen hafriyatın belediyenin gözetiminde gerçekleştiğini ifade eden Kalçık, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi. Kalçık, dökülen hafriyatların geri dönüşüme girmesi gerekirken, sahile yığınak yapıldığını kaydetti. 

Demokratik kitle örgütlerinin ve yaşam savunucularının yaşanan çevre katliamına sessiz kalmaması gerektiğini dile getiren Kalçık, sessiz kalınması durumunda geri dönüşü olmayan bir doğa katliamı ile karşı karşıya kalacaklarını hatırlattı. Kalçık, “Bugün buraları talan edenler yarın çekip gidecekler. Ancak geriye elimizde savunacağımız değerlerimiz kalmayacak. Geç olmadan herkes elini vicdanına koyup, ses olsun” dedi. 

HAFRİYATIN DÖKÜLMESİ YASAK

18 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Hafriyat Yönetmeliği’ne göre, hafriyat toprağı ile inşaat-yıkıntı atıklarının üretici ve taşıyanlar tarafından belediyelerin veya mahallinin en büyük mülki amirinin gösterdiği ve izin verdiği geri kazanım ve depolama tesisleri dışında denizlere, göllere, akarsulara veya herhangi bir yere dökülmesi ve dolgu yapılması yasaklanmıştı. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikanın 'Bayram hediyesi': Atık boşaldı balıklar öldü

SONRAKİ HABER

CHP, HDP’yi Adalet Yürüyüşü’ne çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...