26 Haziran 2017 12:03

Bahçeli OHAL desteği verdi, 'Adalet Yürüyüşü'ne çattı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli OHAL’in devam etmesini savundu, ‘Adalet Yürüyüşü’nü eleştirmeye devam etti, ‘siyasi şov’ ifadesini kullandı. 

Paylaş

Bahçeli, Parti Genel Merkezince düzenlenen bayramlaşma programında konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliğini ve OHAL’i savundu. 

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadele hiçbir şart altında ihmale uğratılmamalı, gevşetilmemelidir. Bir yıla yaklaşan süre içerisinde teşhis konularında çaba sarf edilirken, Türkiye'de de çok şeyler olmaktadır. Türkiye’de 15 Temmuz vahşice yapılan bir darbe teşebbüsüdür. Cumhuriyet tarihinde görüşmemiş bir darbe teşebbüsüdür. Vahşice ve acımasızcadır. Türkiye yok edilmeye çalışılmıştır. OHAL devam etmelidir. OHAL’e dahil edilen konulara devam edilmelidir.”

'CHP KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERMELİDİR'

Bahçeli, Erdoğan’a destek verirken CHP’nin başlattığı, ‘Adalet Yürüyüşü’ne ise çattı. Bahçeli şöyle dedi:

“OHAL’i özgürlüğe karşıt gibi algılayarak tamamen kalkmasını isteyenler 15 Temmuz’un tesir alanında olanlar tarafgir olmalıdır. Herkes haddini iyi bilmelidir. 15 Temmuz’a sahip çıkılmamalıdır. 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, parlamento kalır mıydı, Türkiye Cumhuriyeti hangi halde olurdu. 15 Temmuz gerçekleşmiş olsaydı, adaletin asından kim bahsedecekti. Hangi adalet uygulanacaktı. O zaman böyle bir adalet için yürümenin hedefi neresi olacaktı. Maltepe mi olacaktı, Ankara başkentimizi mi olacaktı? Bunları da hep beraber dikkate almak lazımdır. Türkiye’yi kaosa cepheleşmeye karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP kendisine çeki düzen vermelidir, sözlü sazlı adalet arayışı ile Türkiye’nin Ankara’dan İstanbul’a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur. Bu anlayışla; MHP hassasiyetini korumaktadır. Önce ülkem ve milletim sonra partimin anlayışı iye doğruları söylemekte gerekli uyarıları yapmaktadır. Uyarılara dikkat çekmek istemiyorlarsa kendilerinin bileceği bir iştir.” (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Rober Haddeciyan’ın ‘Tavan’ı yeniden yayımlanıyor

SONRAKİ HABER

Maçka’daki Adalet Nöbeti Maltepe’ye taşınıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...