Adalet Yürüyüşü 12. gün: Berberoğlu kararı önceden verildi

Adalet Yürüyüşü 12. gününde. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Enis Berberoğlu kararının önceden hükümet tarafından verildiğini söyledi. Bozdağ cevap verdi.

26 Haziran 2017 07:46
Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanması ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 12'nci gününe, geceyi geçirdiği Bolu çıkışında Dağkent mevkisindeki kamp alanında basın açıklaması yaparak başladı.

Yürüyüşün 12'nci gününde olduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yürüyüşümüzün adı adalet. Adalet yürüyüşü yapıyoruz. Ülkeye adalet gelsin istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz” dedi.

'KARARI YÜRÜTME ORGANI VERİYOR'

Dün bir duyum aldıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
“Düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş. Ama Maltepe Cezaevi'nde özel yer hazırlanıyor, 3 oda hazırlanıyor. Odanın ufak tefek eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor. Ve ona göre yer hazırlanıyor. Ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Ve bizim yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi. Mahkeme karar verecek. Ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı belirleniyor. Nerede kalacağı belirleniyor. Odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor. Ankara'dan geliyorlar, odalara bakıyorlar nedir ne değildir diye. Dolayısıyla bu bizi derinden yaralıyor. Ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bize gösterdi. 12'nci günde yolumuza devam ediyoruz.”

BOZDAĞ'DAN CEVAP: İFTİRA

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan cevap geldi: "Bu açık bir yalan, daha da ötesi açık bir iftiradır. Vatandaşı tahrik etmek için yapılan bir iftiradır. 

Bakan Bozdağ şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu bugün 'Maltepe cezaevinde hazırlık yapılıyor diyor, ne kadar ceza alınacağı belli Maltepe Cezaevi'nde ona göre hazırlık yapılıyor' diyor. Güya Enis Berberoğlu hakkındaki ceza için, çıkmadan cezanın ne olacağını bilindiğini ifade ediyor. Bakın buradan çok net ifade ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Yalan söylüyor ama yalanı söylerken de yüzü kızarmıyor. Böyle bir şey yok böyle bir şeyin olması da mümkün değil. Bu açık bir yalan daha da ötesi açık bir iftiradır. Vatandaşı tahrik etmek için yapılan bir iftiradır. Berberoğlu hakkındaki mahkeme kararından kamuoyunun sonradan haberi olduğu gibi Adalet Bakanlığı'nın ve Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün haberi oldu. Birisi ceza alırken veya cezası ile birlikte tutuklandıktan sonra nereye konacağını ceza ve tevkif evleri genel müdürlüğü karar verir. Sayın Berberoğlu'nun nereye konulacağına hakkında çıkan karardan sonra karar verilmiştir. Türkiye cezaevlerinde olmayan şeyleri varmış gibi göstermek ana muhalefet liderine yakışmaz. Ben buradan kendisine kendi diliyle sesleniyorum. Bu iftirayı ispat edemezsen o zaman namus ve şerefli bir adamım diyerek toplumun içinde gezme. Sen İspat et biz o zaman gereğini yapalım. Sayın Berberoğlu Maltepe olduğu gibi Silivri'ye de konulabilirdi, milletvekili olduğu için Ankara'ya da gönderilebilirdi. Bu yalandan öte bir iftiradır."

BİNALİ YILDIRIM: BU SEVDADAN VAZGEÇ

Başbakan Binali Yıldırım da Erzurum'da katıldığı bayramlaşma töreninde, 'Adalet' istemiyle Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşünü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya seslendi. Başbakan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETO'cularla  gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun" dedi.

İLK ETAPTA 5.5 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Kılıçdaroğlu, açıklaması ardından D-100 Karayolu'nda Bolu Dağı'na doğru yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu'na, bir kısmı kamp alanında çadırlarda, bir kısmı karavanlarda ve araçlarda, bir kısmı da sabah otobüslerle gelen partililer ile vatandaşlar eşlik etti.

Yürüyüş sırasında Kılıçdaroğlu, yol kenarında kendisini bekleyen bir grup köylü kadın ile sohbet ederek bayramlarını kutladı. Kılıçdaroğlu, bir ara kendisini destekleyen bir grup çocukla da birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu, 12'nci günün ilk etabında Abant Kavşağı'na kadar 5.5 kilomete yürüyerek burada mola verdi.

  •  

YÜRÜYÜŞ BOLU DAĞI ZİRVESİNE ULAŞTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı’nın eteğindeki Abant Kavşağı’nda verilen molanın ardından yürüyüşe devam etti. Bolu Dağı’na tırmanan Kılıçdaroğlu’ya, yürüyüş sırasında araçlarında destekleyenler de geldi. 900 rakımlı Bolu Dağı’nın zirvesine tırmanırken zorlandığı gözlenen yürüyüşçüler sık sık sıvı aldı.

Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı tabelasının önünden elinde ‘Adalet’ yazılı dövizle geçti. Yürüyüşe katılanlar ile kendilerine tepki gösteren bir araçtakiler arasında gerginlik yaşandı. Arbede sırasında aracın camı kırılırken, polis olaya müdahale ederek aracı uzaklaştırdı. Yürüyüşün 6,5 kilometrelik ikinci etabı Bolu Dağı’ndaki Köroğlu tesislerinde sona erdi. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Köln'de adalet eylemi

SONRAKİ HABER

Antalya'da define avcıları tarihi alanı delik deşik etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...