11 Temmuz 2012 10:50

Samandağ Belediyesi ‘Solda Birlik’ paneli düzenledi

Hatay’ın Samandağ Belediyesi tarafından düzenlenen “Evvel Temmuz” festivali kapsamında “Solda Birlik” başlıklı bir panel gerçekleşti.Moderatörlüğünü Tülay Hatimoğulları’nın yaptığı panele konuşmacı olarak ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, EMEP MYK Üyesi Mustafa Yalçıner, TÖPG

Samandağ Belediyesi ‘Solda Birlik’ paneli düzenledi
Paylaş

Moderatörlüğünü Tülay Hatimoğulları’nın yaptığı panele konuşmacı olarak ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş, EMEP MYK Üyesi Mustafa Yalçıner, TÖPG Sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu katıldı.

ASKER VE AKP ÇATIŞMASI

İlk sözü alan Kayserilioğlu, Türkiye’de bir tarafta ordunun, bir tarafta AKP’nin olduğu bir çatışmanın yaşandığını ve bu çatışmadan AKP’nin güçlenerek çıktığını söyledi. Ortaya çıkan durumu “yeni bir rejim” olarak nitelendiren Kayserilioğlu, sürecin tamamlanması için de yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Hükümet içindeki aynı konuda farklı açıklamaların gelmesini “AKP içindeki düzensizlik ve çatışmaların göstergesi” olarak değerlendiren Kayserilioğlu, bundan sonra AKP için aşağıya düşüşün gözüktüğünü ifade etti.

NASIL BİR BİRLİK?

Yalçıner ise, AKP’nin farklı kesimleri bir politikada “birleştirme” işini iyi başardığını ve bu politikanın burjuvazinin politikası olduğunu söyledi. “Komşularla sıfır sorun” sloganıyla başlandığını ancak bugün sorun yaşanmayan tek komşu kalmadığını belirten Yalçıner, en son olarak Suriye’yle boğaz boğaza gelindiğini hatırlattı. Hükümetin bu politikasının, kökleri ABD ve AB’de olan bir sınıf politikası oluğunun altını çizen Yalçıner, solda birliğin de işçi sınıfı politikası etrafında olması gerektiğini belirtti.
Birlik olmak kadar politik ikna ediciliğin de önemli olduğunu belirten Yalçıner, bu birliğin işçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla, genciyle, kadınıyla doğrudan doğruya halkın birliği olması gerektiğini kaydetti.
Yalçıner “Eğer bugün AKP’ye oy vermiş kesimleri kazanmayacaksak, üç tane solcu bir araya gelse ne olur ki?​” sorusuyla sözlerini bitirdi.

YENİ BİR DEVLETİN İNŞASI

Yaşanan süreci, “Yeni bir devletin inşası” olarak nitelendiren Taş, yaşanan sürecin basit bir “AKP-asker çatışması olmadığını” söyledi. Taş bu değişimin, “Uluslararası emperyalizmin yeni yönelimlerine uygun, yeni bir devlet yapısı oluşturulma çabası” olduğunu belirtti.

Devrimcilerin, solcuların asgari temeli “eşitlik ve özgürlük” olan bir program etrafında birleşmesi gerektiğini ifade eden Taş, bu birliğin hem sokakta hem seçim sandıklarında olması gerektiğini söyledi.
(Antakya /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız'ın tahliye talebine ikinci ret

SONRAKİ HABER

Cari açıktaki kırmızı alarm sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...