Dersim'de ayılar, kutsal mekanı mesken tuttu

Dersim'in Nazımiye İlçesi’nde bulunan ve Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Düzgün Baba ziyaretgahını bugünlerde ayılar da mesken tuttu.

26 Haziran 2017 00:45
Paylaş

Kemal ÖZER
Dersim

Dersim'in Nazımiye İlçesi’nde bulunan ve Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Düzgün Baba ziyaretgahı her yıl on binlerce insanı ağırlıyor. Ziyaretgahta kesilen kurbanların sakatatları ayıların beslenmesi için doğaya bırakılıyor. Düzgün Baba Cemevi Dedesi Cemal Can da bırakılan sakatatlardan beslenerek mıntıka temizliği yapan ayıları hem görüntülüyor hem de fotoğraflarını çekiyor.

Sayıları bazen onları bulan ayılar, ziyaretçilerin gitmesi ve karanlığın çökmesiyle ağır ağır Cemevi’nin kurban kesim yerine doğru geliyor. Kesilen kurbanlardan arta kalan sakatatları yiyerek karınlarını doyuran ayılar, insanların kendilerini izlemesinden de rahatsızlık duymuyor.

Ziyaretçilerin gelmesiyle birlikte ayıların da cemevine gelmeye başladığını belirten Cemevi Derneği Başkanı Habip Açıkgöz, “Sakatatlar olduğu sürece buraya ayılar geliyor. Burada kalan ziyaretçiler bizimle birlikte ayıları seyrediyorlar. Özellikle çocuklar çok mutlu oluyorlar. Şimdiye kadar herhangi bir saldırı olmadı” dedi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Osmaniye’nin Bayram Kömbesi

SONRAKİ HABER

Yeraltı edebiyatı sergi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa