Çocuğa taciz iddiası halkı sokağa döktü, olay doğru çıkmadı

Diyarbakır Bağlar'da çocuğa istismar iddiası halkı sokağa döktü. Ancak olayın doğru olmadığı bildirildi.

25 Haziran 2017 20:23
Paylaş

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kız çocuğuna taciz iddiası halkı sokağa döktü. Yüzlerce kişi, caddeyi trafiğe kapatırken polis, kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Polis olayın ardından yaptığı incelemede, olayın doğru olmadığını bildirdi. 

Merkez Bağlar İlçesi Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan Kazım Karabekir Ortaokulu'nun bahçesinde oynayan 6 yaşındaki bir kız çocuğuna, akşam saatlerinde bir kişinin tacizde bulunduğu iddia edildi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olayı haber alan çocuğun yakınları ve mahalle halkı da okulun çevresinde toplandı. Polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar, tacizcinin içeride olduğunu öne sürüp, okula girmek istedi. Vatandaşların içeri girmesine izin vermeyen polise destek için, takviye ekipler gönderildi. Polis ekipleri, kalabalığı tacizcinin okulda olmadığını belirterek, sakinleştirmeye çalıştı.

POLİS, KİTLEYE GAZLA SALDIRDI

Polis dağılmayan kitleye biber gazıyla saldırdı. Polisin gazlı saldırısı sonrası ara sokaklara kaçan kitle, bir süre sonra tekrar okulun kapısı önünde toplandı. 

Bir grup kadın ise Nükhet Coşkun Caddesi'nde oturarak, yolu araç trafiğine kapattı. Polisin konuştuğu kadınlar, eyleme son verince yol yeniden ulaşıma açıldı. 

Polisin olayla ilgili yaptığı inceleme ve araştırmada, şüpheli kişinin eşkali belirlendi.

POLİS 'DEDİKODU' DİYE BİLDİRDİ

DHA'da yer alan habere göre polis, okul ve çevredeki işyerlerine ait güvenlik kameralarını inceledikten sonra 8 yaşındaki bir kız çocuğunun akşam saatlerinde 11 yaşındaki 2 erkek çocuğuyla birlikte Kazım Karabekir Okulu'nun bahçesine girdiğini, cinsel içerikli herhangi bir durumun yaşanmadığını tespit etti. Olayın ertesi günü yapılan açıklamada çocukların birlikte oyun oynamasına kızan bir kişinin mahallede, çocuğa taciz yaşandığını söyleyerek, halkın sokağa dökülmesine neden olduğunu bildirildi. 

Görüntülerde de tespit edilen 2 erkek ve 1 kız çocuğun, pedagog eşliğinde bilgisine başvuran polis, çocukların verdiği ifadenin görüntülerle de aynı olduğunu ortaya koydu. Bunun üzerine polis, işlemlerinin ardından 3 çocuğu da ailelerine teslim etti. Polis yetkilileri, kamera kayıtlarında ve çocukların alınan ifadelerinde herhangi bir cinsel taciz olayının yaşanmadığını belirterek, dedikodu üzerine mahallelinin sokağa çıktığını tespit ettiklerini belirtti. Polis yetkilileri ayrıca, cinsel taciz dedikodularını yayarak, halkın sokağa dökülmesine sebep olan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığını aktardı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da Suriyeli 25 kişinin kaldığı evde yangın çıktı

SONRAKİ HABER

İran'dan Katar'a tam destek: Yanınızdayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...