25 Haziran 2017 18:48

'FETÖ' davasında ‘maddi hata’ şaşkınlığı

Van'da 'FETÖ' üyeliği iddiasıyla tutuklu 8 polisin davasında hakim ile sanıklar arasındaki diyaloglar şaşkınlık yarattı.

Paylaş

Van’da "FETÖ" üyeliği iddaasıyla tutuklu bulunan 8 polisin yargılandığı davanın geçtiğimiz Cuma günü görülen davasında hakim ile sanıklar arasındaki diyaloglar şaşkınlık yarattı. Sanıkların, emniyet sorgusunda kabul etmemelerine rağmen iddianamede “Sanıklar Bylock kullandıklarını kabul ettiler” denildiğini belirtmeleri üzerine hakim, “Maddi hatadır, düzeltilir” dedi. İddianamede örgüt üyeliğine delil olarak konulan cezaevi yazışmalarının kendisiyle alakası olmadığını söyleyerek itirazda bulunan sanığa ise hakimin “Bunun senin hakkında olmadığını Türkiye’de anlamayacak savcı yoktur, maddi hatadır” demesi dikkat çekti. 

HAKİM: MADDİ HATADIR, DÜZELTİLİR

Van’da "FETÖ" üyeliğinden tutuklanan 8 polis hakkındaki davanın ilk duruşması 24 Haziran günü 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşma sırasında sanıklar, kendilerinin emniyet sorgusunda Bylock kullandıklarını kabul etmediklerini belirtmelerine rağmen iddianamede, “Sanıklar Bylock kullandıklarını kabul ettiler” ifadesinin yer aldığını söyledi. Sanıklar iddianamede yer alanlara itiraz etti. Mahkeme hakiminin sanıkların bu itirazlarına yanıtı da “Maddi hatadır, düzeltilir” oldu. Hakimin bu sözleri şaşkınlık yarattı. 

Sanık K.E, Van F Tipi Cezaevinde yakalanan notların iddianamede örgüt üyeliğine delil olarak sunulmasına karşılık cezaevinde notları yakalanan kişileri sadece ismen tanıdığını, yüz yüze hiç tanışmadıklarını iddia etti. K.E. cezaevinde yazışan bu kişilerin kendisinden bahsetme nedeninin Van’da düzenlenen operasyon sırasında beraber alınmaları olabileceğini ifade ederek “Notta yazan kişiler birbiriyle mesajlaşmışlar, beni ve başka birisini daha sormuşlar. Bunun tamamen meraklarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü sadece beni değil benimle beraber alınan başka bir komiseri daha sormuşlar” dedi. Hakim araya girerek “Zaten size atmamışlar, kendi aralarında yazışmışlar” dedi. Bunun üzerine K.E, “Savcı söz konusu yazışmadan benim uyuyup uyandığımı nasıl çıkarmış hakim bey” dedi. Hakim, sanık K.E.’ye “Bunun siz olduğunuzu nereden çıkardınız, bunu anlamayacak bir savcı var mıdır Türkiye’de. Tamam yanlış anlaşılmış, maddi hata olmuş olabilir” yanıtını verdi. 

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Schulz'den Erdoğan'a: Tutuklu gazetecileri serbest bırakın

SONRAKİ HABER

Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı İspanya kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...