25 Haziran 2017 18:36

Makam araçlarıyla ilgili kanun teklifi 'kaba ve yaralayıcı'

CHP'li Tanrıkulu'nun üst düzey kamu yöneticilerinin makam araçlarıyla ilgili verdiği kanun teklifine Meclis Başkanı 'kaba ve yaralayıcı' dedi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Bakanlar, Diyanet İşleri Başkanı, Fon Başkanları ve üst düzey kamu yöneticilerinin makam araçlarıyla ilgili verdiği kanun teklifi, Meclis Başkanı İsmail Kahraman tarafından “kaba ve yaralayıcı” olarak değerlendirilerek geri gönderildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Başbakan, Bakanlar, Bakan Yardımcıları, Müsteşarlar, Diyanet İşleri Başkanı, Fon Başkanları ve Diğer Üst Kurul Başkanlarının Makam Araçlarının Yenilenmesi Hakkında Kanun Teklifi” vermişti. Tanrıkulu, teklifin gerekçesinde, “Hayatını emeğiyle kazanan yurttaşlarına dünya standartlarının kat kat üzerinde imkanlar sağlayan, eğitime, sağlığa ve sosyal politikalara bütçeden dev paylar ayıran bir ülkenin yöneticilerinin de ülkenin zenginliğine yakışır imkanlara sahip olması gerekmektedir” demişti. 

Tanrıkulu'nun verdiği kanun teklifini değerlediren Meclis Başkanı İsmail Kahraman, teklifi “kaba ve yaralayıcı” olarak değerledirdi ve geri gönderdi. Kahraman'ın teklife ilişkin verdiği yanıt şöyle dedi: Kanun Teklifiniz Başkanlığımızca incelenmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 67'nci maddesinde Başkanlığa gelen yazı ve önergelerde kaba ve yaralayıcı sözlerin varlığı hâlinde söz konusu yazı veya önergenin düzeltilmesi için sahibine geri verilmesi öngörülmüştür. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da foseptik çukuruna düşen 4 kişi hayatını kaybetti.

SONRAKİ HABER

Schulz'den Erdoğan'a: Tutuklu gazetecileri serbest bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...