25 Haziran 2017 16:38

Bayramı gözyaşıyla karşıladılar

Çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin ve PKK’lilerin aileleri kaybettikleri çocuklarının mezarlarını ziyaret ederek uzun süre gözyaşı döktü.  

Paylaş

Artan çatışmalara ve yaşanan ölümlere rağmen iktidar sözcüleri her fırsatta askeri operasyonların devam edeceği mesajı veriyor. Ancak bu mesajların en somut karşılığı bayram günlerinde mezarlıklarda kendini gösteriyor. Bu bayramda da çatışmalarda hayatını kaybedenlerin aileleri mezarlıklara koştu. 

Kayseri’de asker aileleri Talas Bulvarında bulunan Garnizon şehitliğine giderek yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Asker aileleri çocuklarının mezarı başında gözyaşı dökerek, dualar okudu. Mezarlıktaki çiçekler sulandı.

Malatya’da da Şehir Mezarlığı ziyaretçi akınına uğradı. Askerde hayatını kaybeden çocuklarının mezarını ziyaret eden aileler bayram sabahını buruk geçirdi. Mezarları temizleyip sulayan aileler, dualar okudu. 

‘BAYRAM BARIŞA VESİLE OLSUN’

Hakkari’de de yurttaşlar, Serê Solan Mezarlığı’nda bir araya gelerek bayramlaştı. 

Hakkâri’de kılınan bayram namazının ardından yurttaşlar mezarlıkları ziyaret etti. Bayramlaşma programı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) öncülüğünde Serê Solan Mezarlığı’na yapılan ziyaret ile başladı. Bayramlaşma programına HDP, DBP İl yönetimleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

Saygı duruşunun ardından kapatılan MEYA- DER eski Eşbaşkanı Selim Kaya, yurttaşların bayramını kutladı. HDP İl Eş Başkanı Metin Besi ise, “Bayram özgürlüklere ve barışa vesile olsun” diyerek yurttaşların bayramını kutladı.

28 Aralık 2011’de savaş uçakları tarafından bombalanan ve 34 kişinin hayatını kaybettiği Roboskî’de aileler her bayram olduğu gibi bu bayramı da mezarlıkta karşıladı. Sabahın ilk ışıklarıyla katliamda hayatını kaybedenlerin mezarlarını ziyaret eden aileler, her bayramı hüzünle karşıladıklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maçka'da bombalı saldırı: 2 asker hafif yaralı

SONRAKİ HABER

Fatih'te binanın çatı katı çöktü: 1 kadın yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa