25 Haziran 2017 15:18

HDP'li Feleknas Uca:Tutuklamalar KCK operasyonlarının devamı

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Kürt siyasetçilere yönelik gerçekleştirilen tutuklama ve operasyonları değerlendirdi.

Paylaş

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2016 yılında başlattığı soruşturma kapsamında 14 Haziran’da birçok ilde Tevgêra Jinên Azad (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üye ve yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 16’sı tutuklandı. HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca tutuklanan siyasetçilere ilişkin konuştu. 

Tutuklamaları kınayan Uca, gözaltı ve tutuklamalar ile Kürt siyasetinin önünün alınmak istendiğini vurguladı. Uca, “2009’da yapılan KCK operasyonlarında AKP bu siyasi operasyonları yapmadıklarını iddia etti. Cemaatin üzerine attı. Şu an yapılan tutuklamalar KCK’nin devamıdır. AKP o dönemde yapılan konseptin aynısını uyguluyor. Tek fark KCK operasyonlarında 10 bin insan bir kerede tutuklandı. Şu an ise grup grup tutuklamalar yapılıyor. 1 yıl içinde yine 10 bini aşkın Kürt siyasetçisi tutuklandı. Operasyonlar genişleyerek devam ediyor” dedi.

‘TUTUKLAMALAR İLE YILDIRAMAYACAKLAR’

AKP’nin tutuklama konseptinin legal siyasetin önünü almaya yönelik olduğunun altını çizen Uca, “Kürt siyasetinin iradesini kırıp siyasetçilerini iradesizleştirmek istiyorlar. Gözaltı ve tutuklamalar ile bu halkın iradesini kıramayacaklar. Ne kadar gözaltına alıp tutuklasalar da buna karşı güçlü bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Tutuklamaların siyasi olduğunu yineleyen Uca, şu değerlendirmede bulundu: “Tutuklamalar ile devlet ve AKP, Kürt siyasetinden korktuğunu gösteriyor. Korktukları için bu kadar tutukluyorlar. Erdoğan gibi düşünmeyenler hedef alınıyor. Potansiyel suçlu ilan ediliyor. Kürt halkı ne olursa olsun dört duvar arasında da olsa mücadelesini sürdürecek. Gözaltı ve tutuklamalardan korkmuyoruz. Buna karşı mücadelemizi büyüteceğiz.” 

‘KADIN MÜCADELESİNE SALDIRIDIR’

Gözaltına alınan TJA aktivistleri Ayşe Gökkan ve Sara Aktaş’ın kadın mücadelesinin öncü ve yürütücüleri olduğunu dile getiren Uca, onların şahsında kadın iradesine yönelik saldırının olduğunu ifade etti. Tutukluların bayramını kutlayan Uca, “Bütün arkadaşlarımız serbest bırakılıncaya dek çalışacağız” dedi. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Vedat Aydın mezarı başında anıldı

SONRAKİ HABER

Cizrelilerin, bayramda ziyaret edebilecekleri mezar taşı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...