25 Haziran 2017 14:50

BM’den Yemen uyarısı

Birleşmiş Milletler, iç savaşın dışında açlık ve salgınlarla boğuşan Yemen’de sivilleri hedef alan saldırılardan endişe duyduğunu açıkladı.

Paylaş

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, sivillerin gittiği pazar yerlerine yapılan saldırıları kınadı ve bu ülkede çatışmalara giren taraflara uluslararası hukuku ihlal etmemeleri uyarısında bulundu.

SUUDİ ARABİSTAN’IN SALDIRILARINA TEPKİ

Ravina Shamdasani, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Yemen’de son iki yıldan fazla süre içinde pazar yerlerine yönelik saldırılar çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine yol açtı. Biz, orantısız ve ayırım gözetmeden pazar yeri gibi sivillerin bulunduğu yerlere yönelik saldırıların uluslararası insani hukuk çerçevesinde yasak olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”

Son olarak geçtiğimiz hafta Suudi Arabistan’a bağlı uçakların Saada kentindeki pazar yerine attığı bombalar nedeniyle en az 24 sivil hayatını kaybetmişti. 

8 BİN SİVİL ÖLDÜ

Yemen’de, ülkenin önemli bir bölümünü kontrol eden Husi hareketi ve onlara destek veren eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile etkisi kalmamış resmi hükümet güçleri arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Suudi Arabistan da Husilere karşı hava saldırıları düzenliyor. 

Savaş yüzünden şu ana kadar 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Kolera salgınında onlarca kişi ölürken açlık da yayılıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Çukurca'da 1 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...