25 Haziran 2017 13:59

AP raportörü Kati Piri hedef gösterildi

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, ‘PKK konferasına katılacak’ haberlerini yapan iktidar yanlısı medya tarafından hedef gösterildi.

Paylaş

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, ‘PKK konferasına katılacağını’ yazan Akşam ve Yeni Akit’i Twitter’dan yalanladı, “Yalanlarınızı düzeltin. Yalan haber yayıyorsunuz” dedi. 

İktidar yanlısı Yeni Şafak gazetesi bugün birinci sayfasında AP Raportörü Piri’nin 29 Haziran’da bir konferansta konuşacağını ve bu konferansın “PKK tarafından” düzenlendiğini yazdı. Yeni Şafak’ın “PKK adına konuşacak” başlıklı haberini alıntılayan Akşam gazetesi de “Türkiye düşmanı Piri, terör örgütü PKK adına konuşacak” başlığı atarak, “Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, yeni bir skandala hazırlanıyor. Türkiye aleyhtarlığı ile bilinen Piri, terör örgütü PKK’nın 29 Haziran’da AP’de düzenleyeceği konferansa konuşmacı olarak katılacak. Avrupa Parlamentosu, 3-6 Temmuz tarihlerinde önyargılarla dolu Türkiye raporunu oylayacak” ifadelerini kullandı. Yeni Akit de benzer bir haber yaptı. 

PİRİ TWITTER’DAN AÇIKLAMA YAYINLADI

Kati Piri ise Twitter adresinden önce iki kısa iki mesaj paylaşarak iki gazeteyi de yalandı. Piri, ilk mesajında, “Bu haber yanlış. Davet aldım ama o konferansta konuşmayı reddettim! Bilgilerinizi kontrol edin” dedi. İkinci mesajında da @aksam ve @yeniakit, yalanlarınızı düzeltin. Yalan haber yayıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

Kati Piri son olarak daha uzun bir açıklama yaparak bunu da aynı hesabından paylaştı. 

Bu açıklamada da, “29 Haziran’da, Avrupa Parlamentosu’nun bazı üyeleri, Brüksel’deki Kürt Enstitüsü ile birlikte Türkiye’de basın özgürlüğü üzerine bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorlar. Organizatörlür tarafından etkinlikte konuşmak üzere davet edildim, fakat reddettim. Buna rağmen, program benim adımla birlikte ve ‘katılım onaylandı’ notuyla yayınlandı. Bunun Türk basınında yanlış haberlere konu olmasına üzülüyorum. 29 Haziran konferansında konuşma niyetin yok ve hiç olmadı” denildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Tren bileti yerine mikroçip

SONRAKİ HABER

CNN, Trump-Rusya ilişkisi haberini yayından kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...