25 Haziran 2017 13:27

İşitme engelliler kadın basketbol takımı olimpiyatlarda

Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı, Samsun'da düzenlenecek 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında mücadele edecek.

Paylaş

Samsun'da düzenlenecek 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında mücadele edecek Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı Sporcusu Ecrin Köse, altın madalya için oynayacaklarını söyledi. 9 aylıkken geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybeden Köse, 3 yıldır Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nde engelli olmayan sporcularla birlikte oynuyor.

Samsun'da düzenlenecek olan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı, kentteki kampına Ramazan Bayramı nedeniyle mola verdi. Bayramı Samsun'daki ailesinin yanında geçiren Milli Basketbolcu 20 yaşındaki Ecrin Köse, 9 aylıkken geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybetti. Cihazla kısmen duyabilen Köse, aldığı eğitimlerle ailesiyle işaret dili kullanmadan anlaşabiliyor.

9 YAŞINDA BASKETBOLA BAŞLADI

Öğretmeninin yönlendirmesiyle 9 yaşında basketbola başlayan Ecrin Köse, 14 yaşında Samsun Basketbol Kulübünde oynamaya başladı ve Kadınlar Birinci Ligine kadar yükseldi.

Şu an 55 Gençlik Kadın Basketbol Takımında oynayan Köse, "3 yıldır Kadınlar Basketbol Birinci Liginde engelli olmayan sporcularla birlikte oynuyorum. Takımla günde iki saat antrenmanımız oluyor. Bireysel olarak ise vücudumu geliştirmek için 2-3 saat güç, kondisyon ve fitness antrenmanları yapıyorum. Basketbolda başarılı olmak için bunlar çok büyük etkenler. Üçlük atmayı seviyorum ve birebirde çok iyiyim. Başlarda konuşanlarla basketbol oynarken zorlanıyordum. Takımla iletişimde sıkıntılar yaşıyor, hocamın dediklerini anlamıyordum. Takımdan bir arkadaşım bu konuda bana destek oluyor. O sayede hocayla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Zamanla birbirimize alıştıkça da bu iletişim eksikliği ortadan kalkıyor" dedi.

'PES ETMİYORDUM'

Çocukken Samsun Doğupark'taki potalarda basketbol oynamaya başladığını belirten Köse "Tek kız bendim. Hep erkeklerle oynuyordum. Düştüğümde ya da faul olduğunda tekrar ayağa kalkıyordum. Pes etmiyordum. Annem ve babam beni burada izliyordu. Hadi eve gidiyoruz dediklerinde 'Hayır gitmek istemiyorum' diyordum. Sıcak da olsa ayrılmıyordum" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde antrenörlük okuyan Ecrin Köse, uluslararası düzeyde de U21 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonasında gümüş madalya aldığını ve sayı kraliçeliği başarısı bulunduğunu söyledi.

Deaflympics 2017'nin Samsun'da yapılacak olmasının kendileri için avantaj olduğunu ve altın madalya için oynayacaklarını belirten Köse, "Bu avantajı en iyi şekilde kullanmalıyız. Hedefimiz çok büyük. Birinci olmak için sahaya çıkacağız. Bizim işimiz bırakmamak, sonuna kadar savaşmak. Kazanmak veya kaybetmek önemli değil. Önemli olan savaşmak. Pes etmek yok mücadeleye devam" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Grevdeki Mutlu Akü işçilerinin bayramı: Yasak ve geçim derdi

SONRAKİ HABER

1 ton yük taşıtıp, 10 lira veriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...