25 Haziran 2017 10:06

Golan'da eş zamanlı el Kaide ve İsrail saldırısı

Cihatçıların Golan Tepeleri yakınlarındaki el Baas kentini hedef alan saldırısına İsrail hava bombardımanı eşlik etti.

Paylaş

El Kaide'nin Suriye'de kurduğu şemsiye örgüt Heyet Tahrir'uş Şam ve Ceyşül Tevhid, Golan Tepeleri'ne saldırı başlattı. Cumartesi düzenlenen ve el Baas kentini hedef alan saldırıda cihatçılar, ele geçirdikleri bölgelerden çekilmek zorunda kaldı.

Suriye ordusu ve müttefiki güçler, operasyonun ilk aşamasında itfaiye binası ve Bemo banka binasından çekilmek zorunda kalmıştı. Gece başlatılan karşı saldırıda ise bu bölgelerin geri alındığı belirtildi.

İSRAİL SALDIRISINDA 2 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Cihatçıların saldırısı sırasında Golan Tepeleri'nin İsrail işgali altındaki kesimine havan mermilerinin düştüğü iddiası üzerine, İsrail uçakları el Baas yakınlarındaki Suriye ordusu mevzilerine saldırı düzenledi. Bu saldırıda 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

SURİYE ORDUSU, İSRAİL'İN SALDIRISINI DOĞRULADI 

Suriye ordusunun komuta merkezi, İsrail Hava Kuvvetleri tarafından Golan Tepeleri’ndeki Suriye mevzilerine bir kez daha saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Sputnik’in haberine göre, Suriye ordusunun komuta merkezinden yapılan açıklamada, “İsrail saldırılarına yeniden başladı ve mevzilerimizden birine saldırı düzenledi” dendi.

Açıklamada ayrıca ‘Fetih el Şam’ın (eski adıyla El Nusra Cephesi) Kuneytra bölgesindeki El-Baas kentine düzenlediği büyük bir saldırının başarıyla püskürtüldüğü’ ifade edildi.

BİR HAFTADA İKİNCİ KEZ

Bu çatışma, Golan Tepeleri’nde yaşanan ilk olay değil. Daha önce İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Golan Tepeleri'nde İsrail'in kontrolündeki bölgeye mermi atışlarına misilleme olarak, Suriye ordusuna ait mevzileri ve tankları vurduğunu açıklamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı ise İsrail uçaklarının Golan Tepeleri'nde vurduğu tankların Suriye ordusuna değil, Fetih el Şam militanlarına ait olduğunu ileri sürmüştü.(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de bir araç bayramlaşanlara çarptı: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Dikkat: 'Bayram' metni Can Yücel'e ait değil!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...