25 Haziran 2017 09:29

Annelerinin yanında kalan 560 çocuk, bayramda cezaevinde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yayınladığı bayram mesajında cezaevlerinde kalan çocuk sayısını dikkat çekti.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu bayram mesajında, “Şeker bayramına 560 masum çocuk cezaevinde girmiştir. Anneleri çeşitli suçlardan dolayı tutuklu veya hükümlü oldukları için cezaevinde kalan bu çocuklar için de adalet talep ediyoruz” dedi.

Tanrıkulu, cezaevlerinde annelerinin yanında kalan çocukların durumuna dikkat çekti. Tanrıkulu mesajında, “Bugün şeker bayramına 560 masum çocuk cezaevinde girmiştir. Anneleri çeşitli suçlardan dolayı tutuklu veya hükümlü oldukları için cezaevinde kalan bu çocuklar için de adalet talep ediyoruz” dedi. Bayramı binlerce vatandaşın hukuksuz şekilde tutulduğu hapishanede girdiğini belirten Tanrıkulu, “Bu hukuksuzluğun içinde ilave bir hukuksuzluk daha bulunmaktadır. Polisin, kolluk güçlerinin doğumhanelerin önünde beklediği ve yeni doğum yapmış kadınları gözaltına aldığı bu zulüm döneminde AKP, en faşist devletlerin bile gözettiği hukuku gözetmemektedir. Yeni doğum yapmış kadınları gözaltına almak, onları bebeklerinden koparmak veya bebekleriyle birlikte hapse atmak faşizmden öte bir uygulamadır” açılamasında bulundu.

'ÇÖZÜM BULUNMALIDIR'

Tanrıkulu, cezaevlerinde anneleri yanında kalan çocukların sayısını da açıklayarak, “0-12 ay ile 6 yaş arasında annelerin yanında kalan çocukların içinde 114’ü heniz bir yaşını bile doldurmamış bebeklerdir! Bu bebekler dünyayla dört duvar arasında tanışmaktadır. Anneleri çeşitli suçlardan tutuklanmış olan bu bebeklerin dünyayla dört duvarın dışında tanışabileceği bir çözüm mutlaka bulunmalıdır. Bu sorunun çözümü için her türlü öneriyi yapmaya ve tartışmaya açığız” diye belirtti. (Ankara/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş'tan Talisca açıklaması

SONRAKİ HABER

Erzincan'da askeri konvoyun geçişi sırasında patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...