25 Haziran 2017 08:03

Antalya'da öğretmenlere taciz iddiası: Müdür korunuyor mu?

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Evrensel'in haberiyle gündeme gelen okulda öğretmenlere taciz iddiasını TBMM'ye taşıdı.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da Metin Çiviler Lisesi’nde okul müdürü tarafından 11 öğretmenin taciz, mobbing ve hakarete maruz kaldıklarına dair iddiaları, CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından bir kez daha soru önergesiyle TBMM’ye taşındı.

Evrensel’de 19 Haziran 2017 tarihinde çıkan “Kadın öğretmenler müdürden şikayetçi: Taciz, tehdit, mobbing” haberi üzerine Antalya’da yaşandığı iddia edilen taciz olayı ile ilgili CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle TBMM başkanlığına bir soru önergesi vererek, “Okul müdürü birileri tarafından korunuyor mu?” diye sordu ve öğretmenlerin yalnız olmadığını söyledi.

Daha önce de CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, TBMM başkanlığına verdiği soru önergesiyle, konunun aydınlatılmasını istemişti.

CHP’Lİ KARA’NIN SORULARI

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TBMM başkanlığına verdiği önergede Milli Eğitim Bakanı’ndan şu soruların yanıtını istedi:
1) Antalya Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nde görevli 11 öğretmenin okul müdürü tarafından sözlü taciz, mobbing ve hakarete maruz kaldıklarına dair İl Milli Eğitim Müdürlüğüne verdikleri dilekçelerin tarihi nedir?
2) Önergenin verildiği tarih itibariyle söz konusu okul müdürü hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa soruşturmanın başlangıç tarihi nedir? İddiaları kimler incelemektedir?
3) Herhangi bir soruşturma açılmadıysa bunun sebebi nedir?
4) Bakanlığınız nezdinde yaşanan bu olaydan haberdar mısınız?
5) Okul müdürünün görevden alınması düşünülmekte midir?
6) Okul müdürü hakkında daha önce yapılan şikâyetler var mıdır? Var ise hangi tarihlerde kimler tarafından şikâyette bulunulmuştur?
7) Bu şikâyetlerin sonucunda açılan herhangi bir soruşturma olmuş mudur? Olduysa soruşturmaların sonucu nedir?
8) Öğretmenlerin yaşadıkları bu travmaların tedavi edilmesi noktasında atmayı düşündüğünüz adımlar nelerdir?

ÖNCEKİ HABER

Aybüke Öğretmen'in yaşamını yitirdiği saldırıda 9 tutuklama

SONRAKİ HABER

Almanya’dan Erdoğan’ın korumalarına veto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa