24 Haziran 2017 17:41

45. İstanbul Müzik Festivali sona erdi

'Sıradışı' temalı festivalde 600 yerli ve yabancı sanatçı İstanbul’un 15 farklı mekanında 29 konser verdi.

Paylaş

İstanbul Kültür Vakfı (İKSV) tarafından ‘Sıradışı’ temasıyla düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali sona erdi. 22 gün süren festivalde 600 yerli ve yabancı sanatçı İstanbul’un 15 farklı mekanında 29 konser verdi. 

FESTİVAL ÖDÜLLERİ

Festivalin bu yılki Onur Ödülü müzik yazarı, eğitmen ve Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri Koordinatörü Evin İlsayoğlu’na tadim edilirken Yaşam Boyu Başarı Ödülü, 20. Yüzyıl müziğinin en etkili bestecilerinden, bu yıl 80’inci yaşını kutlayan Philip Glass’a sunuldu. 

SIRADIŞI MEKANLAR

Festival, bu yıl temasına uygun “Sıradışı” mekan seçimleri ve içerikleriyle dikkat çekti. Konserler, festivalin geleneksel mekanı Aya İrini Müzesi’nin yanı sıra aralarında Kapalıçarşı, Galata Mevlevihanesi, Bomontiada ve Yeniköy Kiliselerinin de yer aldığı 15 farklı mekana yayıldı. 

FARKLI SÖYLEŞİLER

Festival kapsamında dinleyivilerin deneyimlerini zenginleştirmek üzere hazırlanan ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen Konsere Doğru söyleşileri Asuman Kafaoğlu Büke danışmanlığında farklı disiplinlerdeki konuşmacıları dinleyiciler ile buluşturdu. Edebiyattan  resme, felsefeden bilime çok farklı konuların sıradışı bir biçimde elealındığı söyleşiler kapsamında Hülya Düzenli, Mert Taner, Prof. Dr. Cem Say, Enis Batur, Tuna Kiremitçi ve Küçük İskender farklı konularda sohbetler gerçekleştirdi. 
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Açlık grevindeki mahpus Gençer'in talepleri kabul edisin'

SONRAKİ HABER

Mimarlar  Odası’ndan fotoğraf yarışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa