24 Haziran 2017 17:25

'Açlık grevindeki mahpus Gençer'in talepleri kabul edisin'

TAYAD açlık grevindeki mahpus Filiz Gençer'in taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Paylaş

Taksim Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen TAYAD'lı aileler 27 gündür açlık grevinde olan siyasi mahpus Filiz Gençer'in taleplerinin kabul edilmesini istedi ve hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti. 

"Evladımız Filiz Gençer açlık grevinin 27. Gününde sevk talebi kabul edilsin" pankartı açan TAYAD'lı aileler, "Devrimci tutsaklar onurumuzdur", "Yaşasın açlık grevi direnişimiz", "Filiz Gençer yanlız değildir" sloganlarını attı. TAYAD'lı aileler, Filiz Gencer hücreden çıkarılmasını ve en kısa zamanda arkadaşlarıyla kalabileceği başka bir hapishaneye sevk edilmesini talep etti.

TAYAD'lı aileler adına yapılan açıklama da, "Filiz Gencer 29 Mayıs 2017 tarihinden bu yana tam 27 gündür açlık grevindedir. Filiz Gencer, açlık grevine başladığı 29 Mayıs tarihinden bu yana; üst kısmında küçücük bir penceresi olan havasız hücrede tek başına tutulmaktadır. Filiz Gencer iradesi dışında zorla hastaneye götürülmek istenmiş ve askerlerin saldırısına uğramıştır. Filiz Gençer aynı davadan tutsak olan arkadaşlarıyla aynı hapishane de kalmak en doğal ve yasal hakkıdır. Yenişehir Hapishanesi'ne sürgün edildiği Eylül 2016 tarihinden bu yana ne üç arkadaş görüşçüleriyle ne de abisinin eşi olan yengesiyle görüş yapamamıştır. KHK kapsamında uyguladıkları bu yasağın tutukluları kapsadığı, Türkiye'nin hiçbir hapishanesinde hükümlülere uygulanmadığı defalarca kez Yenişehir Hapishane idaresine hatırlatılmış cevap olarak; ‘bu karar hapishane idarelerinin inisiyatifine bırakılmıştır’ denilerek, yasalara bile aykırı olan bu uygulamayı sürdürmeye devam etmişlerdir" denildi.

GÖRÜŞ, TELEFON HAKKI.. 

Hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine değinen açıklamada ihlaller şu şeki,lde sıralandı: 

*Yenişehir Hapishanesi'nde mahpusların kitap-dergi vb. yayın alma hakları gasbedilmektedir. Öyle ki, yayın konusundaki yasaklar; moda, örgü vb. dergileri dahi kapsamaktadır.

*Türkiye'nin hiçbir hapishanesinde görüşler yarım saatle sınırlanmadığı halde Yenişehir Hapishanesi'nde görüşler yarım saat olarak uygulanmaktadır.

*Türkiye'nin bütün hapishanelerinde hükümlüler her hafta telefon haklarını kullanıyorken Yenişehir Hapishanesi'nde bu hak 15 günde bir kullanılmaktadır

*Türkiye'nin bütün hapishanelerinde hükümlüler 3 görüşçü haklarını ve yenge, teyze, hala vb. yakınlarıyla görüş yapabilme haklarını kullanabildikleri halde Yenişehir Hapishanesi'nde bu hak gasp edilmektedir. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan'dan Baskın Oran'a: Alçak, uşak

SONRAKİ HABER

45. İstanbul Müzik Festivali sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...