24 Haziran 2017 17:11

Bakan'dan Baskın Oran'a: Alçak, uşak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Baskın Oran'a yazdığı yazısından dolayı 'Kendisini iilim adamı olarak pazarlamış' dedi, dava açacağını söyledi.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Prof. Baskın Oran'ın yazısı için suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Soylu, Baskın Oran’a “Kendisini iilim adamı olarak pazarlamış”, “alçak”, “uşak” gibi ifadelerle hakaret etti. 

Baskın Oran T24, Agos ve Artıgerçek'te yayımlanan “Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler" başlıklı yazısında "Uygulamalar vs. demiyorum, ‘deneyler’ diyorum. Herhangi bir ülkedeki özel bir grubu bütünüyle çileden çıkarmak için ancak böylesine laboratuvarımsı deneyler yapılabilir de ondan. Allah’ın lütfu” 15 Temmuz darbeparodisinden bu yana yaşanmışları alacağım yalnızca. Yorum da yapmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Bu yazı üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

T24’te yer habere göre de Baskın Oran, kamuoyu önünde dile getirdiği hakaret nedeniyle Soylu'ya dava açacağını söyledi. "Kürtler üzerine bazı trajikomik deneyler" başlıklı yazısını, basında yer alan haberlerden derlediğini vurgulayan Oran, "Kendilerinin sebep olduğu haberler hakkında suç duyurusunda bulunmuş olacaklar" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arnavutköy'de fabrika yangını 

SONRAKİ HABER

'Açlık grevindeki mahpus Gençer'in talepleri kabul edisin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...