24 Haziran 2017 15:07

Tutuklu Gazeteci Tunca Öğreten'den mektup

Tutuklanan Diken'in Eski Editörü Gazeteci Tunca Öğreten cezaevinden mektup yazdı: Van Minüt! Hepsinin iddianamesini okudunuz mu?

Paylaş

25 Aralık 2016 sabahı gözaltına alınıp 24 gün sonra ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanan Diken’in Eski Editörü Tunca Öğreten, hapiste bir mektup kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘medya mensuplarına’ verdiği iftar yemeğini hatırlatan Öğreten, “Etkinliğin adı: Medya mensupları ile iftar yemeği... Ve bu iftar yemeğinde yapılan konuşmada -aralarında benim de olduğum- 177 gazetecinin aslında gazetecilikten değil de, terör nedeniyle tutuklu oldukları anlatılıyor. Konuşan Cumhurbaşkanı… Dinleyenler, alkışlayanlarsa ‘gazeteciler’… “Sayın Cumhurbaşkanım Van Minüt! Hepsinin iddianamesini okudunuz mu? Hem bu sözleriniz yargıya açıkça müdahale, baskı, yönlendirme değil mi?” diye sormaya cesaret edemeyenlerse yine ‘gazeteciler’”diye yazdı.

‘PEKİ YA KUL HAKKI?’

Mahir Kanaat, Deniz Yücel, Ömer Çelik ile birlikte beş aydır, iddianamesiz tutuklu olduğunu hatırlatan Öğreten, “Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Murat Sabuncu… Niceleri daha da uzun süredir tutuklu. Silivri zindanında, her birimiz en değerlilerden mahrumuz… Peki ya Hakkı? Hani şu Kul Hakkı? Yani Hakkı the Kul?… O da tutuklu. Meydanlarda oy için sallanan Kuran’ın sayfaları arasında; “İşimizi geri istiyoruz” diyerek açlığa sığınanlara inat kurulan pahalı iftar sofrasındaki tabakların kenarında; “Benim zırhım ecelimdir” diyen Ömer’e selam çakıp Cuma namazına, Bedir’de savaşanlardan daha kalabalık koruma ordusuyla gidenlerin seccadelerinin altında…” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Diken'in Eski Editörü Tunca Öğreten, kapatılan DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik, Muhabiri Metin Yoksu, BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, 25 Aralık 2016’da evleri basılarak gözaltına alınmıştı.
Sabah gazetesi dokuz gazeteci hakkında gözaltı kararı bulunduğunu duyurmuştu. Haberde gözaltı listesindeki gazetecilerin hacker grubu RedHack’le bağlantı kurmakla suçlandığı belirtilmişti.
Gazeteciler, gözaltında bulundukları 24’üncü günde savcılık tarafından ifadeleri alınmak üzere adliyeye sevk edilmişti. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye çıkartılan gazetecilerden Öğreten, Çelik Kanaat, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

Aynı soruşturma da daha sonra Die Welt’in Türkiye muhabiri Deniz Yücel de tutuklanmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Hasta mahpus Hacı İsa Sezek’in serbest bırakılsın’

SONRAKİ HABER

10 Ekim anmasında polis şiddetine uğrayanlara bir de dava

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...