24 Haziran 2017 14:02

Kapatılan TV10 38 haftadır adalet arıyor

Kapatılan TV10'un çalışanları ve izleyicileri adalet arayışlarının 38. haftasında.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV 10’nun çalışanları, televizyonlarının yeniden açılması talebiyle 38. kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Cumartesi İnsanları, İnsan hakları savunucuları ve Alevi örgütlerinin de destek verdiği eylemde "Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz” pankartı açıldı. 

'NURİYE VE SEMİH BAŞLARINA BİRŞEY GELİRSE HEPİMİZ SUÇLUYUZ'

Kapatılan TV 10 Yönetim kurulu üyesi Veli Haydar Güleç ilk sözü aldı. Güleç, "38 hafta önce kanallarının kapatıldığını söyleyerek Alevilerin, kürtlerin, işçilerin bu ülkede bütün ötekilerin sesi olan televizyonlar gibi bizde susturulduk, kapatıldık. 108 gündür açlık grevinde olan iki eğitimci işlerini geri istiyorlar. Bu devletten işini ve ekmeğini istiyor. Eğer başlarına birşey gelirse hepimiz suçluyuz. Biz herkes için adalet talep ediyoruz" diye konuştu. 

'GELİN, HEP BİRLİKTE ADALET ARAYALIM'

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) genel merkez yöneticisi Gülüzar Taşbilek , "38 hafta boyunca kanalımızın açılması için mücadele ettik. Bundan sonra da açılması için mücadeleye edeceğiz. Hükümet haklı direnişimizi görmek istemedi. Yarın bayram ama biz bayram yapamayacağız. Yüz binlerce arkadaşımız haksız yere işinden oldu. Biz adalet aramaya devam edeceğiz. Adalet  gün gelecek herkese lazım olacak. Gelin hep birlikte adaleti arayalım" dedi. 

'GERÇEK ADALET ARAYALIM'

TV 10 izleyicisi Zübeyde İnce de, "Her zaman aklımdan muhalif kanalları ne zaman kapatacaklar diye geçiyordu. Çünkü zulüm sokakta, kurşun sıkıp öldürmekle olmuyor. Zulümlerden biri alevi çocuklarına dayatılan din dersidir. İktidar biz ne kadar zorla din eğitimi versekte bunlar eve gidince televizyondan aleviliği öğrenecek. İşte TV 10'u bundan kapattılar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüne değinen İnce, "Adalet Roboski'de bombalandı. Adalet Ankara'da bombalandı. Cizre'de bodrum katlarında yerle bir oldu. Eğer adalet arıyorsak gerçek adalet arıyalım.Kılıçdaroğlu sadece İstanbul'a yürümemeli. Adaleti Edirne'de de aramalıdır. Bu ülkeye hiç adalet gelmedi. Ama bundan sonra adaleti halk getirecek"  dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köpeğe şiddet uygulayan erkek, tepki gösteren kadını dövdü

SONRAKİ HABER

‘Yüzbinlerce kamu emekçisi bayrama buruk giriyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...