24 Haziran 2017 10:50

Bayram tatilinin 4 günlük bilançosu: 64 ölü 379 yaralı

Bayram tatilinin getirdiği trafik yoğunluğu pek çok ilde ölümlü kazalara yol açtı. Ayrıca trafik durma noktasına geldi.

Paylaş

Ramazan Bayramı tatiliyle hareketlenen yollar, bir kez daha çok sayıda ölümlü kazaya yol açtı. 

Ramazan Bayramı'nın 3. gününde meydana gelen kazalarda 6 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Böylece geçen cuma akşamından itibaren bayram tatilinde meydana gelen kazalarda toplam 64 kişi yaşamını yitirdi, 379 kişi yaralandı.

DHA muhabirlerinin bildirdiği haberlere göre, bugün Ramazan Bayramı'nın son gününde, 9 kentte kaza meydana geldi. Bugün saat 16.00'ya kadar İzmir, Sakarya, Antalya, Kocaeli, Şanlıurfa, İstanbul, Adıyaman, Çorum ve Bursa'da meydana gelen kazalarda 6 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

23 Haziran Cuma: 1 ölü, 20 yaralı; 24 Haziran Cumartesi: 26 ölü, 128 yaralı; 25 Haziran Pazar: 15 ölü, 103 yaralı;  26 Haziran Pazartesi: 16 ölü, 90 yaralı.

ÇANAKKALE'DE TRAFİK ÇİLESİ BAŞLADI

27 Haziran Ramazan Bayramı'nın son gününde dönüş çilesi başladı.

Çanakkale feribot iskelelerinde tatilcilerin dönüş çilesi sürüyor. 1 kilometreyi bulan araç kuyruğu tatilcilerin dönüş yolunu zorlaştırdı. 

{{324837}} 

AKÇAY'DA 3 KİLOMETRELİK YOL 45 DAKİKA SÜRDÜ

27 Haziran'da bayramın son günü toplu taşıma araçları Akçay merkez ile Altınkum plajlarının bulunduğu Turban mevkii arasındaki 3 kilometrelik yolu şehir içi trafiğindeki yoğunluk nedeniyle 45 dakikada tamamlayabildi. Akçay'a girmeye çalışan araçlar da İzmir- Çanakkale karayolunun sol şeridinde 2 kilometreyi bulan kuyruklar oluşturdu. 


ÖLÜ SAYISI 53'E, YARALI SAYISI 322'YE ÇIKTI

26 Haziran saat 16.00'dan sonra Tokat, Zonguldak, Bursa, Konya, Kocaeli, İstanbul, Kilis ve Aydın'da meydana gelen 8 kazada, 2 kişi öldü, 38 kişi de yaralandı.

Bu kazalarla birlikte bugün meydana gelen kaza sayısı 18 olurken, ölü sayısı 11'e, yaralı sayısı ise 71'e çıktı.

Böylece, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 3 gününde meydana gelen 75 kazada, ölü sayısı 53, yaralı sayısı ise 322 oldu.

ADİLCEVAZ’DA MİNİBÜS ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI: 7 YARALI

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde minibüsün elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada, aynı aileden 7 kişi yaralandı.

Kaza, bayramın 3. günü gece Adilcevaz-Erciş Karayolunun 30’uncu kilometresinde bulunan bakımevi civarında meydana geldi. Minibüs, Adilcevaz-Erciş karayolu Bakımevi mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki tarlaya girererek buradaki elektrik direğine çarptı. Meydana gelen kazada, aynı aileden oldukları belirtilen 7 kişi yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Erciş ve Adilcevaz’daki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. (DHA)


* 23 Haziran Cuma: 6 kazada 1 ölü, 20 yaralı

Mesai saatinin sona ermesiyle birlikte tatilciler yollara düşerken aynı gece Adıyaman, Erzincan, Kastamonu, Kocaeli Çanakkale ve Sivas'ta meydana gelen 6 kazada  1 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

* 24 Haziran Cumartesi: 30 kazada 26 ölü, 128 yaralı

Arife günü Bursa'da 4, Eskişehir'de 3, İstanbul, Manisa ve Samsun'da 2'şer, Ankara, Karabük, Antalya, Adıyaman, Erzurum, Kastamonu, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Kütahya, Erzincan, Zonguldak,  Uşak, Kırıkkale, Aksaray, Sivas, Gümüşhane ve Kırşehir'de 1'er olmak üzere toplam 30 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 26 kişi öldü, 128 kişi yaralandı.

* 25 Haziran Pazar: 13 kazada 7 ölü, 86 yaralı

Ramazan Bayramı'nın birinci günü saat 16.00'ya kadar Balıkesir, Niğde, Muğla, Aydın, Karaman, Burdur, Eskişehir, Çanakkale, Konya, Kayseri, Edirne, Sakarya, Adıyaman'da meydana gelen 13 trafik kazasında 7 kişi yaşamını yitirdi 86 kişi yaralandı.

Saat 16.00'dan sonra 2'si Gaziantep olmak üzere , Adana Zonguldak ve Manisa'da meydana gelen 5 kazada 3 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.

Böylece bayramın birinci günü saat 18.00'e kadar yurt genelinde meydana gelen 18 kazada ölenlerin sayısı 10'u, yaralıların sayısı da 101'i buldu.

Saat 18.00'den sonra, gün içerisinde Gaziantep'te meydana gelen kazada yaralanan bir kişi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirirken, Hatay'da meydana gelen kazada 4 kişi öldü, Adıyaman'daki kazada ise 3 kişi yaralandı.


YAYLADAĞI'NDA KAZA: 4 ÖLÜ

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde otomobille çarpışan sepetli motosikletteki 2 kardeş ile yanındaki eşleri yaşamını yitirdi.

Kaza, gece yarısı sıralarında Yayladağı-Samandağ karayolu Eğerci mevkiinde meydana geldi. Hakan Keser yönetimindeki otomobil, bayram ziyaretinden dönenlerin üzerinde bulunduğu sepetli motosiklete arkadan çarptı. Kazada, Abdullah Sevim ve eşi Gülbahar Sevim ile Mehmet Sevim ve eşi Zühre Sevim yaşamını yitirdi. 

Abdullah ve Mehmet Sevim kardeşler ile eşleri Gülbahar ve Zühre Sevim'in cesetleri, olay yerinde yapılan incelemenin ardından morga kondu.

Otomobil sürücüsü Hakan Keser gözaltına alındı. (DHA)


 

SUSURLUK'TA YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ 47 YARALI

Balıkesir’in Susurluk İlçesi’nde sürücüsünün uyukladığı ileri sürülen otobüs devrildi, kazada 1 kişi öldü  4’ü ağır 47 kişi yaralandı.

Kaza sabah saat 06.30 sıralarında Balıkesir- Susurluk karayolu üzerinde meydana geldi. Şehirlerarası sefer yapan bir otobüs firmasına ait 34 BN 6306 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü iddiaya göre direksiyon başında uyukladı. Kontrolden çıkan otobüs savrularak yol kenarına devrildi. Kazada otobüste bulunanlardan Yusuf Sonposta hayatını kaybederken, 4’ü ağır olmak üzere 47 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Susurluk, Balıkesir ve Mustafakemalpaşa'daki hastanelere kaldırıldı.


 

HALK OTOBÜSÜ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI

Eskişehir'de çevre yolu kavşağında özel halk otobüsü ile otomobil çarpıştı, kazada 7 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Çevreyolu Tepebaşı kavşağında meydana geldi. Hasan Yılmazgil yönetimindeki  özel halk otobüsü, kavşaktan dönüş yaparken Sefer Özgün yönetimindeki  otomobille çarpıştı. Kazada, otomobil sürücüsü Sefer Özgün ile yanındaki eşi Neruse, çocukları Deniz ve Demir Özgün ile otobüsteki yolculardan Yusuf Oslu, Kudret Oslu ve Yusuf Karakaya yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Yunus Emre Devlet, Özel Ümit ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi hastanelerine kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken özel halk otobüsü şoförü Hasan Yılmazgil ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

OTOMOBİLLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 2 ÖLÜ, 4 YARALI

Manisa'nın Salihli ilçesinde, kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu biri çocuk, 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza, bugün akşam saatlerinde İzmir-Ankara karayolu Sart Kavşağı'nda meydana geldi. Ankara'dan İzmir yönüne giden Hüseyin Ak yönetimindeki otomobil, kırmızı ışık ihlali yaptığı öne sürülen 45 yaşındaki Ümmet Öztürk yönetimindeki plakasız motosikletle çarpıştıktan sonra devrildi. Kazada, otomobilde bulunan 13 yaşındaki Furkan Ak ile motosiklet sürücüsü Ümmet Öztürk öldüi, Sultan Duman, Serkan Ak, Çiğdem Ak ve Hüseyin Ak ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

OTOMOBİL ADRANOS ÇAYI'NA UÇTU; ANNE İLE KIZI ÖLDÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çaya uçan otomobildeki 29 yaşındaki Şengül Akyıldız ile 4 yaşındaki kızı Zehra Akyıldız öldü.

Kaza, akşam saatlerinde Tavşanlı-Tunçbilek karayolunun 9'uncu kilometresinde ilçeye bağlı Tunçbilek Beldesi yakınlarında meydana geldi. 55 yaşındaki Ali Akyıldız yönetimindeki otomobil, kontrolden çıkıp Adranos Çayı'na uçtu. Kazada, kendi imkanlarıyla sudan çıkıp yoldan geçen sürücülerden, araçta bulunan gelini Şengül ile torunu Zehra Akyıldız'ın kurtarılması için yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin bağladıkları halatla sudan çıkardığı otomobilde Şengül Akyıldız ile kızı Zehra'nın cesetlerine ulaşıldı.

Eşinin Bursa'nın İnegöl İlçesinde polis memuru olarak görev yaptığı belirtilen Şengül Akyıldız ile kızı Zehra'nın cenazeleri Tavşanlı Doç.Dr.Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü.


BAŞKENT'TE MİNİBÜS KAZASI: 17 YARALI

Ankara'da hat dolmuşuyla otomobilin çarpışması sonucu 9'u ağır, 17 kişi yaralandı. Yenimahalle ilçesindeki Hipodrom Caddesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Yenimahalle istikametine giden Kenan Özcan kontrolündeki otomobil, kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Bu sırada Sincan-Ulus hattında çalışan Ferdi Güngörmez kontrolündeki 06 J 1894 plakalı minibüs, Ulus istikametinde seyrederken, otomobille çarpıştı. Şiddetli çarpışmanın ardından dolmuş, bir anda devrildi. Kaza sonucu 9'u ağır olmak üzere 17 kişi yaralandı. Emniyet güçleri, kazanın yaşandığı alana şerit çekerek, bölgede bulunanları uzaklaştırdı. Yaralılar, hastanelere sevk edildikten sonra bölgeye olay yeri inceleme ekipleri gelerek, incelemelerde bulundu. Kazaya karışan minibüs ve otomobil, çekiciler vasıtasıyla kaldırılırken, kaza nedeniyle kapatılan cadde trafiğe tekrar açıldı. 

SAMSUN'DA ZİNCİRLEME KAZA: 10 YARALI

Samsun'un Çarşamba ilçesinde midibüsün kırmızı ışıkta bekleyen 6 araca çarpması sonucu 10 kişi yaralandı.

Kaza, Çarşamba İlçesi, Çarşamba Havalimanı kavşağında meydana geldi. Ordu'dan Samsun yönüne giden minibüs, kırmızı ışıkta bekleyen kamyonet ve otomobillerden oluşan 6 araca çarptı. Kazada, Ayşe D., Tuba D., Hatice E., Kader D., Alper K., Necip S., Songül D., Selahattin A., Buğra D. ve Mustafa B., yaralandı.

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle tek yönden sağlanan trafik, araçların kaldırılmasının ardından yeniden normele döndü. (SAMSUN)


ADIYAMAN'DA 2 ÖLÜ, 3 YARALI

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kontrolden çıkıp şarampole yuvarlanan otomobildeki 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Sincik'ten bayram alışverişi için Kahta'ya gitmek üzere yola çıkan Hüseyin Sert yönetimindeki otomobil, Cendere Köprüsü yakınlarında kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada otomobilde sıkışan sürücü Hüseyin Sert (47) ile Saadet Yolcu (46) olay yerinde yaşamını yitirirken; Esma Altuğ (25), Aynur Yolcu (23) ve Yusuf Eymen Altuğ (2) ise yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Yusuf Eymen, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaşamını yitiren 2 kişinin cenazeleri ise, AFAD ekiplerinin çalışmasıyla sıkıştıkları otomobilden çıkarılıp otopsi için morgu götürüldü. Kazayı haber alıp olay yerine gelen ölenlerin yakınları sinir krizi geçirip gözyaşı döktü.


4'Ü ÇOCUK 8 YARALI

Bayram tatili nedeniyle Ankara’dan Van’a gitmek için yola çıkan Yıldız ve Kaya ailelerinin içerisinde bulunduğu otomobil kontrolden çıkıp ters döndü. Kazada yaralanan 4'ü çocuk 8 yaralı ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Kaza bugün saat 12.00 sıralarında Erzurum- Erzincan il sınırında meydana geldi. Bayram tatili nedeniyle Ankara’dan Van’ın Erciş ilçesine gitmek üzere yola çıkan Canan- Faruk Yıldız ile Gonca-Fuat Kaya çiftleri ve 4 çocuklarının içinde bulunduğu otomobil, sürücü Fuat Kaya"nın direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu takla attı. Refüjde ters dönenen otomobilde yaralananlar, yoldan geçen sürücü ve yolcuların müdahalesi sonucu güçlükle çıkarıldı. Yol kenarında ağaç altına ve gölge alana götürülen yaralılar, bir süre ambulans gelmesini bekledi. Gelen ilk ambulans, durumu ağır olan Faruk Yıldız ile küçük bir kız çocuğunu alarak hastaneye götürdü.

Kazayı gözyaşları arasında anlatan çocukları, anneleri öperek sakinleştirmeye çalıştı. Yol kenarında gözyaşları ile olayları izleyen 2 çocuk annesi Canan Yıldız, “Arkadaşlarımızın otomobili ile bayram tatili için Van’ın Erciş ilçesine gidiyorduk. Ama ne olduğunu anlamadan otomobil takla atıp ters döndü. Otomobilden vatandaşların yardımı ile güçlükle çıktık. Çok şükür can kaybı yok" dedi. Hafif yaralanan diğer 6 kişi de daha sonra gelen ambulanslarla hastanelere götürüldü. (DHA)


KASTAMONU'DA 1 ÖLÜ, 5 YARALI

Kastamonu'nun Tosya ilçesindeki kazada takla atan otomobilin sürücüsü öldü, 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.

Kaza, D-100 Karayolu'nun Avşar Köyü mevkisinde meydana geldi. 27 yaşındaki Sinan İpek, yönetimindeki otomobilin direksiyon kontrolünü yitirince araç savrularak takla attı. Sürücü Sinan İpek'in öldüğü kazada, otomobilde bulunan 1 yaşındaki Yağmur, 7 aylık Osman, 62 yaşındaki Cemile, 25 yaşındaki Emine ve 66 yaşındaki Hikmet İpek yaralandı. Yaralılar, Tosya Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Trump’s strategy is also dangerous for Kurds

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş’tan Ramazan Bayramı mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...