24 Haziran 2017 07:40

Türk Metal Ankara 1 No’lu Şube’de başkanlık tartışması

Türk Metal Sendikası Ankara 1 No'lu Şube'de Deniz Çiçek'in emeklilik açıklamasının ardından 'Yeni başkan kim olacak' tartışmaları başladı.

Paylaş

Türk Metal Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Deniz Çiçek’in emekli olacağını ve başkanlığı bırakacağını açıklaması üzerine “Yeni başkan kim olacak” tartışmaları sendika içerisinde ve Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda tartışma yarattı. Emekli olacağını açıklayan Şube Başkanı Deniz Çiçek’in yerine Başkanlığa Ankara 1 No’lu şubeye bağlı fabrikalarda seçim yapılmadan, demokratik olmayan bir şekilde Türk Traktör fabrikasından İbrahim Biçer’in atandığı belirtiliyor. İbrahim Biçer’in Yardımcısı ve Mali İşler Sorumlusu olarak da Ömer Gülmez atandı.

‘BAŞTEMSİLCİ VE YARDIMCISININ İŞ AKDİ FESH EDİLDİ’

Bunun üzerine Türk Traktör Baştemsilcisi Yusuf Çelebi yapılan atamaya itiraz etti. Çelebi “Ben dururken neden İbrahim Biçer’i atadınız. Benim altımdaki birini şube başkanı olarak atıyorsunuz da beni neden atamıyosunuz? Madem öyle ben durmam sendikada” diyerek tepkisini dile getirdiği bildirildi. Fabrika yönetimi ve sendika yönetiminin birlikte Baştemsilci Yusuf Çelebi ve yardımcısı Davut Çetin’in iş akdini fesh ettiği öğrenildi.

Türk Traktör fabrikasında bir hayli tartışmalara yol açan bu olaya işçiler de tepkili. İşçiler, “Neden Yusuf Çelebi atanmadı, o daha iyiydi. Bizler severdik, Yusuf Çelebi’yi” diyerek Türk Metal Sendikasına tepkilerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çin’de toprak kayması: 46 ev ve 141 kişi toprak altında

SONRAKİ HABER

İstanbul Valiliği Onur Yürüyüşü'nü yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...