11 Temmuz 2012 09:16

CHP’den KPSS için suç duyurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında hafta sonu yapılan KPSS’deki iddialar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile birlikte CHP’liler Ankara Adliyesine

CHP’den KPSS için suç duyurusu
Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile birlikte CHP’liler Ankara Adliyesine gelerek, hafta sonu yapılan KPSS’de soruların sızdırıldığı ve kopya çekildiği iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu öncesi açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan, 2010 yılında yapılan KPSS sınavında yaşanan kopyanın halen aydınlatılamadığını belirterek, “KPSS skandalları bugüne kadar ülkemizde her ne hikmet ise hiçbir savcı tarafından dava konusu yapılmamıştır. Milyonlarca gencin girdiği sınavların soruları belirli odaklar tarafından dağıtılmaktadır” dedi. Açıklamanın ardından Sezgin Tanrıkulu, adliye binasına girerek ÖSYM Başkanı Ali Demir, ÖSYM yetkilileri ve Beyazkalem Yayıncılık Ltd. Şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Tanrıkulu, adliyeden ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in izne ayrılması, ardından da istifasını vermesi gerektiğini söyledi.

ÖSYM’DEN GELEN KÖTÜ KOKULAR KESİLMİYOR

Yazılı bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) derhal mercek altına alınması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
“2010 yılından itibaren ÖSYM’nin yaptığı KPSS, ALES, YGS, LYS, İdari Yargı Hakim Adaylığı Sınavı da dahil tüm sınavlarda ve yerleştirme işlemlerinde skandallar birbiri ardına patlak vermiştir. Bu skandalların alelacele üstünün örtülmesi yeni skandalların da önünü açmıştır. ÖSYM’nin yaptığı şaibeli sınavların incelenmesi, bu skandallara neden olanların tespit edilmesi kurumun güvenilirliğinin yeniden sağlanması için 28 Haziran 2012 tarihinde Meclis Araştırması amacıyla verdiğim önerge AKP tarafından dikkate alınmamıştır. Çünkü iktidarın amacı vatandaşın mağduriyetine sebep olanları cezalandırmak değil, aksine yandaşlarının yaratığı bu skandalları gündemden bir an önce kaldırmaktır.
TBMM’nin daha fazla zaman yitirmeden devreye girmesi ve bir komisyon kurarak ÖSYM’yi her yönüyle incelemesi için ısrarımız sürecektir.” (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İÜ, işçilerin sesine kulağını kapatıyor

SONRAKİ HABER

‘Halepçe û Roboski’ sahnelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...