11 Temmuz 2012 09:10

İÜ, işçilerin sesine kulağını kapatıyor

İstanbul Üniversitesi’ne bağlı İstanbul Tıp Fakültesinde çalışan taşeron sağlık çalışanları üniversite yönetiminin kölelik sözleşmesine karşı direnmeye devam ediyor. Bugün, yine iş başı yapmayarak hastane bahçesinde toplanan işçiler, yönetimin taleplerini görmezden gelmesine tepki gösterdi. H

İÜ, işçilerin sesine kulağını kapatıyor
Paylaş

İşçilere, Cerrahpaşa Tıp ve Haseki Kardiyoloji Enstitüsü’nde çalışan sağlık emekçilerinin yanı sıra İstanbul Tabip Odası, SES Aksaray Şubesi, Dev Sağlık-İş, Enerji-Sen, Eğitim-Sen İstanbul 1, 6 ve 8 no’lu şubeleri,  direnişteki Hey Tekstil, Bedaş işçileri, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) destek verdi.

‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

İşçiler adına ortak açıklamayı taşeron işçisi Remziye Öz yaptı. Yeni iş sözleşmesinin kazanılmış haklarına saldırı olduğunu ifade eden Öz, günlerdir yaptıkları eylemlere rağmen yönetimden halen bir cevap gelmediğini söyledi. “Biz maaşlarda kesinti olmasın, kadro hakkı tanınsın, taşeron sistemine son verilsin istiyoruz” diyen Öz, talepleri karşılanana kadar üretimden gelen güçlerini kullanmaya devam edeceklerini ifade etti.

Dün akşam saatlerinde hastane başhekimiyle görüştüklerini belirten Taşeron İşçi ve Yardımlaşma Derneği Başkanı taşeron işçisi Güneş Cengiz de, Başhekimin günlerdir yapılan eylemleri provokasyon olarak nitelediğini söyledi. Başhekimin bu sözlerine tepki gösteren Cengiz, “Aylık 700 lirayla geçinin” diyen Başhekime soruyorum: 500 lirayla kira ödeyip elektrik, su ve telefon giderlerini ödedikten sonra çocuğunun senden istediği bir kutu sütü alamayacağını söylediğinde neler hissedersin” dedi. Sözleşmeyi imzalamak için son iki günlerinin kaldığını Güneş, sözleşmeye imza atmayacaklarının bir kez daha altını çizdi.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI

Cengiz’den sonra söz alan Hey Tekstil işçisi Melek Sönmez de, örgütsüz olmalarına karşın aylardır direndiklerini söyleyerek, “Boyun eğersek daha çok saldırıya uğrayacağız. Bu yüzden birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

Taşeron işçilerinin 142 gündür sürdürdüğü çadır direnişini saygıyla selamladığını söyleyen SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, Türkiye’deki tüm taşeron işçilerin bu direnişi sahiplenmesi gerektiğini belirtti. Adıgüzel, ne ücret düşüşlerine, ne işten atmaları kabul etmeyeceklerini söyledi.

Ülkeyi yönetenlerin işçileri açlıkla terbiye etmeye çalıştığını söyleyen Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise “Örgütsüz olmamızı istiyorlar ama biz örgütlü olursak, birlikte mücadele edersek bu sistem böyle sürdürülemez” diye konuştu.

İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören ise İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinin daha önce hiçbir yerde çare bulunamayan hastalıklara çare olan hastanelerken şimdi hükümetin tabiriyle diz çökme aşamasına geldiğine dikkat çekti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grev yasağı Anayasa Mahkemesinde

SONRAKİ HABER

CHP’den KPSS için suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...